Werkloosheid daalt weer licht

DEN HAAG - De werkloosheid is in oktober licht gedaald. In september waren er nog 413.000 mensen werkloos, in oktober waren dat er 406.000. Hiermee daalde de werkloosheid van 4,4% naar 4,3%, zo bericht het CBS vandaag.

Een dergelijke daling, gemeten over drie maanden, deed zich voor het laatst voor in maart van dit jaar. Het aantal werkenden groeide in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 14 duizend per maand. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de beroepsbevolking. 

Aantal WW-uitkeringen

Nadat het aantal lopende WW-uitkeringen twee maanden op rij gedaald is, vond in oktober een stabilisatie plaats. Eind oktober zijn er, evenals in september, 278 duizend WW-uitkeringen verstrekt. In vergelijking met oktober vorig jaar ligt het aantal WW-uitkeringen 19,2 procent hoger. De grootste stijging op jaarbasis is bij de dienstverlenende beroepen en de transport- en logistiekberoepen.

In oktober werden er gemiddeld 8,5 duizend nieuwe WW-uitkeringen per week verstrekt. Dat is een toename van 37 procent ten opzichte van september. De grootste stijging was in de horeca. Omdat er ook gemiddeld 8,5 duizend WW-uitkeringen per week werden beëindigd, is het totaal aantal uitkeringen gelijk gebleven.

 

Bron: CBS

Laatste nieuws