The future of audit - ontwerp voor een nieuw beroep

Vanmiddag om 16.00 organiseert de NBA een grensoverschrijdend online evenement, met gerenommeerde internationale sprekers, waarin we het accountantsberoep in haar internationale context laten zien.

"Het huidige controlekader bestaat uit een mozaïek van wetgeving en zelfregulering en formele en informele richtlijnen die gedurende een eeuw zijn ontwikkeld. Dit kader is niet langer in staat om aan de verwachtingen van de gebruikers van audits te voldoen. Dat waren de woorden van Sir Donald Brydon die eind 2019 in opdracht van de Engelse regering een advies schreef over de kwaliteit en effectiviteit van audit. Volgens Brydon moet audit dringend worden hervormd "als we het vertrouwen in het bedrijfsleven willen verbeteren en de kansen willen vergroten voor het voorkomen van onnodige bedrijfsfaillissementen".

Wat betekent dit voor standaarden, principes en verslaggeving? De stakeholder krijgt een belangrijkere rol, maar wat mag je van ze verwachten? En welke consequenties heeft zo'n wijziging voor de opleidingen?

Deze vragen komen aan bod bij het event 'the Future of Audit - ontwerp voor een nieuw beroep'. Sir Donald Brydon zal zijn aanbevelingen toelichten waarna verschillende experts, onder leiding van Wim Bartels (KPMG), hun licht zullen schijnen op de adviezen. Met daaruit volgend de eerste schetsen voor een nieuw beroep.

Aanmelden kan nog steeds. 

 

Bron: NBA

Laatste nieuws