ING: 'Gedeeltelijke lockdown' raakt horeca hard, maar minder hard dan in maart
bron: AccountancyWorld
AMSTERDAM - De horeca ziet het pinverkeer flink afnemen als gevolg van de 'gedeeltelijke lockdown', maar de klap lijkt minder hard dan bij de eerste horecasluiting in maart. Dat blijkt uit pinomzetcijfers van ING.
Op de eerste dag van de nieuwe maatregelen, op 15 oktober, lag de pinomzet 65% lager dan normaal het geval is, aldus ING. Op 16 maart, de eerste dag van de eerste lockdown, lag de pinomzet maar liefst 85% lager dan gebruikelijk is.
Een mogelijke verklaring is volgens ING-econoom Marten van Garderen dat ondernemers dit keer beter weten wat ze kunnen verwachten: "Mogelijk zijn ondernemers nu beter voorbereid op de veranderde situatie. Bijvoorbeeld zodat er nu op meer plekken eten kan worden afgehaald of wordt bezorgd." Ook een recente toename in het aantal online bezorg- en afhaaltransacties duidt daarop.
Laatste nieuws
-
25 apr Atos stelt deadline reddingsplan uit
-
25 apr NBA roept meer accountants op tot zelfonderzoek inzake examenfraude
-
25 apr Sterke klantengroei voor Visma
-
25 apr Kamer eist uitleg over 'belastingontwijking' en afspraken OCI
-
25 apr Winkelleegstand binnensteden loopt op, merkt vastgoedadviseur
-
25 apr Veelal meer vakantiegeld voor lagere inkomens
-
25 apr ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B
-
25 apr Stress onder finance professionals: handmatige administratie staat bedrijfsgroei in de weg
-
25 apr Vijf redenen waarom ondernemers proactieve accountants nodig hebben
-
25 apr Kwaliteitsbeoordeling (OKB)
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan