Vestia gaat ook schade claimen bij Franse bank Société Générale

LONDEN - Vestia stelt ook de Franse bank Société Générale aansprakelijk in het derivatendebacle dat bij de woningcorporatie bijna tot een faillissement leidde. Het zou mogelijk gaan om een claim van meer dan 100 miljoen euro. In september begon de corporatie al een zelfde procedure tegen BNP Paribas.

Vestia kwam in 2012 in de problemen door grote tegenvallers op derivaten, complexe financiële producten die waren bedoeld om renterisico's af te dekken. Andere woningcorporaties moesten bijspringen om de grootste corporatie van Nederland overeind te houden. Volgens de woningcorporatie had het Franse concern een belangrijk aandeel in de affaire die Vestia voor in totaal meer dan 2,5 miljard euro schade heeft opgeleverd.

Er is tegen Société Générale nu een vordering ingesteld bij het High Court of Justice in Londen. De schade door Société Générale wordt vooralsnog geschat op ruim 130 miljoen euro. De omvang van de claim is nog niet bekend. "In de loop van de procedure zal meer duidelijkheid komen over de berekening van de vordering", aldus Vestia.

Vestia onthoudt zich momenteel van verder commentaar. Eerder werden al schikkingen bereikt met de voormalig topman van Vestia, oud-commissarissen, de betrokken accountantskantoren, Deutsche Bank en ABN AMRO.

Laatste nieuws