Overnamemachine Visma slaat weer toe

AMSTERDAM - De Noorse softwaregigant Visma heeft opnieuw een Nederlands bedrijf ingelijfd. Na eerdere overnames van onder andere Visionplanner, Yuki, Nmbrs, DizzyData, Comandi, Cash, PinkWeb en Raet is nu Advitrae aan de beurt. 

Advitrae is een specialist in roosters en planningen voor het onderwijs met vestigingen in Eindhoven en Arnhem. Met deze aankoop wil Visma vol inzetten op de Nederlandse onderwijsmarkt. 

Advitrae levert technologie voor het proces van formatie, plannen en roosteren in het onderwijs. Dit doet de onderneming voor het primaire- en voortgezet onderwijs, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs en universiteiten. Advitrae zal, onder de huidige naam, de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voortzetten. Ook het huidige management blijft aan.

Peter Verdaasdonk, directeur Advitrae, ziet een goede match tussen beide bedrijven. Volgens hem heeft Visma veel kennis van administratieve processen binnen het onderwijs. Met name bij de softwareontwikkeling, business proces modelling en operational research kan Visma goed helpen.

John Reynders, Country Director Visma Benelux, stelt dat dankzij de overname van Advitrae de groep nu een logistieke laag toevoegt aan het aanbod van cloudsoftware voor personeelszaken en financiën voor de onderwijsmarkt. 'We hebben als ambitie: het ontwikkelen van systemen voor de logistieke en administratieve organisatie van modern onderwijs.' 

Hoeveel Visma voor Advitrae betaalt, is niet naar buiten gebracht.

Laatste nieuws