Exact neemt softwaretak Unit4 over

DELFT - Exact neemt Unit4 Bedrijfssoftware over. Bij dit bedrijfsonderdeel van Unit4 werken 268 medewerkers verspreid over kantoren in Utrecht, Sliedrecht, Barendrecht, Hengelo en Brugge.

De overname heeft volgens de twee Nederlandse ondernemingen geen gevolgen voor de werkgelegenheid. "Zowel Unit4 als Exact is tijdens de coronacrisis blijven groeien. We verwachten dat onze groei zicht zal voortzetten en daarom is het doel om ook de gezamenlijke staf zoveel mogelijk te behouden’’, aldus Phill Robinson, CEO van Exact.

Voor het grotere Exact (met ruim 1500 medewerkers) is de overname van Unit4 een aanvulling op de huidige activiteiten. Exact ontwikkelt software voor met name accountancy, groothandel, logistiek en de bouwsector, terwijl Unit4 is gespecialiseerd is in producten voor het midden- en kleinbedrijf. 

Robinson: "De overname brengt twee toonaangevende Nederlandse spelers op het gebied van bedrijfssoftware bij elkaar. Het is een perfecte aanvulling op ons portfolio.’’ Meer dan 500.000 bedrijven in de Benelux zijn klant van Exact. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de antitrustautoriteiten en voorgelegd aan de ondernemingsraad. 

Financiële details over de overname worden niet bekendgemaakt. 

 

Laatste nieuws