Rabobank: Voorzichtige consument staat volledig economisch herstel in de weg

UTRECHT - Nederlandse sectoren herstellen zich traag van de coronacrisis. Dat komt niet alleen door de beperkende maatregelen die de overheid heeft opgelegd, maar ook doordat bedrijven en consumenten erg voorzichtig zijn. Hierdoor zal de economie dit jaar nog niet op volle kracht draaien, zo voorspelt Rabobank in een maandag verschenen rapport.

In het rapport beschrijft de bank hoe verschillende sectoren zich naar verwachting zullen herstellen van de coronacrisis. De horeca is een van de hardst geraakte sectoren en de Rabobank denkt dat de omzet daar in het derde kwartaal weer wat opveert.

Zakelijke dienstverlening

De huidige economische krimp zorgt voor forse vraaguitval bij zakelijke dienstverleners. Dit speelt met name bij uitzendbureaus, reisbureaus en marketing- en communicatiebureaus. Daar verwacht Rabobank omzetdalingen van meer dan tien procent tot zeker het eerste kwartaal van volgend jaar. De nieuwe afspraken rondom het steunpakket 3.0 bieden aan de ene kant zekerheid, maar tegemoetkomingen worden aan de andere kant wel stapsgewijs aangescherpt. De onzekerheid over het tempo van het herstel van de zakelijke dienstverlening zal daarom blijven.

Bekijk het hele rapport hier.

 

Bron: Rabobank

Laatste nieuws