Hoe werkt de NOW 1.0 afrekening? Volg de cursus en spijker uw kennis bij!

VIANEN - Novak Opleidingen organiseert, onder voorbehoud dat de definitieve standaarden in de Staatscourant gepubliceerd zijn, een cursus waarin de NOW 1.0 afrekening zal worden behandeld. Zowel de derden verklaring als de nieuwe standaard NOW AAV (Aan Assurance Verwant) voor uitkeringen boven de € 125.000, – zullen worden behandeld.

Doelstelling:

Novak Opleidingen organiseert, onder voorbehoud dat de definitieve standaarden in de Staatscourant gepubliceerd zijn, een cursus waarin de NOW 1.0 afrekening zal worden behandeld. Zowel de derden verklaring als de nieuwe standaard NOW AAV (Aan Assurance Verwant) voor uitkeringen boven de € 125.000, – zullen worden behandeld.

Onderwerpen:

De tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-regeling) is er voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies. De NOW voorziet in een vergoeding van de loonkosten. Werkgevers konden de NOW 1.0 tot 1 juni 2020 aanvragen. Binnen 24 weken na afloop van de periode waarover de NOW is toegekend, dient de vaststelling van de subsidie aangevraagd te worden. Het UWV doet binnen 52 weken (1 jaar) een eindafrekening. Een accountantsverklaring is nodig als er een voorschot is verstrekt van €100.000,- of meer. Als er een voorschot is verstrekt van minder dan € 100.000, maar bij vaststelling toch een subsidie ontvangt van € 125.000, – of meer, dient er ook een accountantsverklaring overlegd te worden. Als er een voorschot boven de € 20.000 of een vaststellingsbedrag boven de € 25.000, – is verstrekt moet er een verklaring van een derde overleggen die de omzetdaling bevestigt.

Docent: De heer Carel Verdiesen AA

Lees meer en schrijf u in!

 

Bron: Novak - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws