Honderden miljoenen aan coronasteun blijven ongebruikt

HILVERSUM - Op de laatste dag dat de TOGS-regeling aangevraagd kan worden, ligt er nog bijna de helft van de begrote 1,6 miljard op de plank. De eenmalige compensatie van 4.000 euro werd 200.000 keer uitgekeerd, aldus navraag van BNR bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Tot 23 juni zijn er meer dan 215.000 aanvragen voor de eenmalige compensatieregeling gedaan. Hiervan zijn er ruim 200.000 uitgekeerd met een totaalbedrag van 802 miljoen euro, aldus BNR. 

"Ik denk dat veel ondernemers niet eens weten dat ze er recht op hebben", aldus MKB Nederland-voorzitter Jacco Vonhof tegenover BNR. De regeling is twee keer verruimd omdat heel veel ondernemers aan de bel trokken omdat zij niet voor de regeling in aanmerking kwamen. Daarnaast is er veel te doen geweest om de SBI-codes. Om voor de eenmalige gift van vierduizend euro in aanmerking te komen, moet de hoofdactiviteit van een bedrijf, overeenkomen met één van de SBI-codes. Veel bedrijven doen echter iets anders dan hun SBI-code aangeeft.  

'Het was in het begin vrij lastig voor ondernemers uit bepaalde sectoren, die niet op de lijst stonden bij die codes, om bij het geld te komen. Dat hebben we gelukkig kunnen uitbreiden uiteindelijk. Maar of daardoor mensen geen geld hebben aangevraagd, durf ik niet te zeggen. Ik denk ook dat veel ondernemers niet eens weten dat ze er recht op hebben', aldus Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland tegen BNR.

 

Bron: BNR

Laatste nieuws