Dit is waarom dashboards juist voor ZZP'ers zoveel meerwaarde bieden.

VEENENDAAL - Dashboard mogelijkheden hebben we binnen Visionplanner volop, van groot tot klein en van specifiek tot generiek. Toch hoor ik vaak in mijn rol als kantooradviseur dat een dashboard niet werkt voor ZZP’ers.

De ene ZZP'er is de andere niet.

Nu lijkt mij de ene ZZP’er de andere niet maar gesteld werd dat er geen interesse is, kosten zijn voorspelbaar en er wordt alleen gestuurd op banksaldo. 

Vreemd denk ik dan. Ik ben zelf zes jaar zzp’er geweest en ken veel zzp’ers in vrienden- en familiekring. Ik hoor en ervaarde juist een heel ander verhaal; het ontbreken aan inzicht. Ieder jaar is weer een blackbox, ik zou wat meer in het jaar (fiscaal) willen sturen.  Mooi! Hier liggen namelijk mogelijkheden. Maar waarom liggen deze twee belevingswerelden dan zover uit elkaar?

Om te beginnen, generieke overzichten werken niet voor zzp’ers . Als IT consultant heb ik geen inzicht nodig in mijn marge, die is altijd 100% en als zzp’er in de bouw zit ik niet op balans posities te wachten. Maar wat dan wel? Nou, het is wel mooi dat ik als consultant kan zien wat ik per uur verdien of als vrachtwagenchauffeur met eigen truck wat de kosten en opbrengsten per kilometer zijn. En dan niet voor inkomstenbelasting maar nee, netto! Hoeveel kan ik dit jaar in mijn lijfrente of banksparen storten en is dat wel fiscaal optimaal? En moet ik niet te veel nabetalen op mijn voorlopige aanslag?

Kan dit via een Visionplanner dashboard? Jazeker, we kunnen lopende het jaar een indicatie geven van je vrije ruimte, de verwachte IB last, monitoring van de voorlopige aanslag en een indicatie voor opbrengsten per uur, project of kilometer. Ter inspiratie heb ik een dashboard voor een consultant, schilder en chauffeur gemaakt.

Wil je meer informatie over deze dashboards? We informeren je graag. Stuur ons een berichtje of neem contact op met mij of je kantooradviseur en we helpen je graag verder. 

Samenvattend, een zzp dashboard moet compact en to the point zijn. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Onze voorbeeld ZZP dashboards zijn gebouwd voor een advies basic abonnement. Dus voor minder dan een gevulde koek per maand een inschatting voor je inkomstenbelasting en inzicht in je verdienmodel.  

Wil je meer zien van de dashboards in Visionplanner? Meld je dan aan voor het webinar dashboarding en bekijk in 45 minuten tijd de mogelijkheden.

VOLG DE WEBINAR

 

 

Door: Doede de Jong

Bron: Visionplanner

Laatste nieuws