UWV ontvangt op eerste dag 35.000 aanmeldingen voor noodmaatregel

AMSTERDAM - Op de eerste aanmelddag voor de tijdelijke Noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) zijn er tot 18.00 uur ruim 35.000 aanvragen binnengekomen bij het UWV. Werkgevers met een omzetverlies van minimaal 20% kunnen gebruikmaken van de regeling, zodat zij de lonen van hun medewerkers kunnen doorbetalen.

Er kwamen maandag ook veel vragen binnen. In totaal verwerkte het UWV meer dan 3.300 telefoontjes. Vragen kwamen met name van werkgevers, voor wie de regeling in het leven is geroepen, maar ook werknemers en zzp'ers hingen aan de lijn over mogelijke tegemoetkomingen.

De hoogte van de loonkostenvergoeding hangt af van hoe groot het omzetverlies voor ondernemingen is. Als het omzetverlies 100% is, wordt 90% van de loonkosten door de overheid betaald. Wanneer de omzet me de helft daalt, dan wordt 45% van de salarissen vergoed.

Voorwaarde voor de NOW-regeling is wel dat bedrijven zeker 3 maanden een omzetverlies van minimaal 20% verwachten en dat de onderneming het normale salaris gewoon door blijven betalen.

 

 

Zie ook: Noodloket voor bedrijven open

Laatste nieuws