Nmbrs lanceert feature om juiste aantal uren door te betalen aan flexkrachten tijdens coronacrisis

AMSTERDAM - De overheid heeft stevige maatregelen getroffen om de negatieve economische gevolgen van de coronacrisis te bestrijden. Bedrijven die door de coronacrisis in zwaar weer zijn geraakt, kunnen tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen via de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Deze tijdelijke maatregel geldt ook voor flexkrachten. Maar hoeveel moet je werknemers met een 0-uren- of een oproepcontract doorbetalen nu ze geen - of veel minder - uren maken?

Nmbrs lanceert zeer binnenkort een tool die het met een druk op de knop voor je uitrekent.

Eisen voor toekenning NOW aan werkgevers

Alle werkgevers die de komende tijd vanwege de coronacrisis een omzetverlies van minimaal 20% verwachten, maken aanspraak op de noodmaatregel. Zij ontvangen dan een tegemoetkoming in de loonkosten van maximaal 90%. Voorwaarde is wel dat ze geen werknemers - op bedrijfseconomische gronden - ontslaan én dat ze de lonen volledig blijven doorbetalen.

Die laatste eis lijkt wat ingewikkeld als een werknemer niet volgens een vast rooster werkt, maar de afgelopen maanden steeds een wisselend aantal uren heeft gemaakt. Hoe bereken je dan hoeveel uur je volgens de NOW moet doorbetalen?

Corona Wizard: Met één druk op de knop alle uren voor je flexkrachten goed ingevuld

Met een enkele flexkracht in dienst kun je alles nog wel handmatig uitrekenen. Maar heb je als bedrijf meerdere flexkrachten die allemaal een verschillend aantal uren hebben gemaakt? Dan wordt het snel een tijdrovende en foutgevoelige klus. Voor die bedrijven heeft Nmbrs de Corona Wizard ontwikkeld.

Reinier van Essen (Product Specialist bij Nmbrs) wil juist in deze tijd graag werk uit handen nemen van de gebruiker: “We waren natuurlijk heel blij voor onze klanten dat de overheid met deze regeling kwam, maar voorzagen ook veel handmatig rekenwerk. Dat hebben we met deze Corona Wizard geautomatiseerd. Met deze tool kunnen werkgevers hun werknemers eenvoudig doorbetalen. Zo voldoen ze aan die voorwaarde van de NOW.”

De Corona Wizard wordt automatisch beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. Ben je benieuwd hoe deze wizard werkt in de praktijk? Bekijk hier onze webinar terug.

 

Bron: Nmbrs - partner AccountancyWorld 

Laatste nieuws