Oproep praktische invulling uitstel van betaling belastingschulden

AMSTERDAM - De NBA heeft samen met de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB), het Register Belastingadviseurs (RB) en de Samenwerkende Register Accountants en Accountants Administratieconsulenten (SRA) een brief verstuurd aan minister Hoekstra van Financiën. In deze brief vragen de organisaties om een praktische invulling voor het verkrijgen van uitstel van betalingen van belastingen. Hierover bericht de NBA op haar website.

Vanuit de praktijk zijn signalen gekomen dat het aanvragen van het toegezegde uitstel een groot administratief proces tot stand brengt. Het aanvragen van uitstel moet namenlijk gebeuren aan de hand van een brief per belastingplichtige. Gezien de verwachte aantallen van bedrijven die gebruik gaan maken van deze regeling zorgt dat voor grote hoeveelheden brieven die fysiek verstuurd moeten gaan worden. Al deze brieven moeten weer door de Belastingdienst worden verwerkt. Dit proces kan volgens de betrokken organisaties efficiënter. Zij doen het voorstel om standaard uitstel te verlenen als belastingplichtigen de belastingen niet voldoen.

Naast dit onderwerp vragen de organisaties ook aandacht voor het melden van betalingsonmacht en voor de aangifte omzetbelasting voor het eerste en tweede kwartaal.

Afgelopen maandag 23 maart hebben de organisaties een andere brief verstuurd. Echter, door nieuwe signalen uit de praktijk is deze brief tot stand gekomen.

 

Bekijk de gezamenlijke brief hier

 

Bron: NBA

Laatste nieuws