Effectief studeren vanuit huis: zo doe je dat

26-03 06:05 | bron: AccountancyWorld

HILVERSUM - Een ongebruikelijke situatie: in het hele land zijn fysieke lessen en trainingen komen te vervallen in verband met het coronavirus. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan alternatieven om vanuit huis verder te kunnen gaan met je studie. Thuis studeren kan best een uitdaging zijn wanneer je dit niet gewend bent. Daarom geeft Markus Verbeek Praehep je 5 tips om ook thuis het beste uit jezelf te halen. 

1. Zorg voor een rustige omgeving
Wanneer je alleen thuis bent, is het waarschijnlijk niet zo moeilijk om een rustige werkplek te creëren. Zijn er meer mensen thuis, dan is dit een ander verhaal. In de ideale situatie kun je studeren in een afgesloten ruimte, maar die mogelijkheid heb je niet altijd. Zorg dan dat je je op andere manieren kunt afsluiten, bijvoorbeeld door middel van oordopjes of een noise cancelling koptelefoon. Zorg daarnaast voor zo min mogelijk afleidende factoren. Zet je telefoon bijvoorbeeld op stil of leg hem weg zolang je aan het studeren bent.

2. Werk digitaal samen
Dat je vanuit huis moet studeren betekent niet dat je er alleen voor staat. Zoek een manier om in contact te blijven met je docent en medestudenten, bijvoorbeeld per mail, Skype of een digitale leeromgeving. Zo kun je ook vanuit huis vragen stellen, elkaar helpen of de lesstof bespreken.

3. Stel doelen
Zorg voor een duidelijke planning en stel doelen aan wat je per dag wilt bereiken, zoals het aantal hoofdstukken dat je wilt behandelen. Een doel geeft houvast, wat ervoor zorgt dat je weet wat je moet doen en dit ook makkelijker vol kunt houden. Zorg wel dat je doelen reëel zijn. Vraag je teveel van jezelf? Dan kan dit demotiverend werken als blijkt dat je doel niet gehaald is. Het is beter om meerdere kleine doelen te stellen en meer op te pakken als je tijd over hebt.

4. Besteed je studietijd echt aan je studie
Huishoudelijke klusjes kunnen echt wel even wachten. Het is verleidelijk om even snel een klusje, zoals de was, op te pakken wanneer je thuis bent. Maar dit gaat ten koste van je productiviteit. Bedenk je dat je deze klusjes ook niet had kunnen doen als je gewoon klassikaal les had gehad. Reserveer daarom vaste tijden voor je studie en houd je hieraan om het beste uit jezelf te kunnen halen.

5. Vergeet niet te pauzeren
Een valkuil van thuis werken of studeren is dat je de pauze vergeet. Normaal zijn hier vaste momenten voor, maar die verlies je makkelijk uit het oog wanneer je alleen studeert. Toch is het van belang dat je ook wanneer je thuis werkt af en toe wegloopt van je scherm of boeken om wat te eten of even je benen te strekken. Zo kun je daarna weer met nieuwe concentratie verder.

Markus Verbeek Praehep werkt aan Virtual Classrooms
Ook bij Markus Verbeek Praehep wordt hard gewerkt aan mogelijkheden om de lessen online door te laten gaan. Dit doen we onder andere door middel van Virtual Classrooms. De eerste groepen Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) hebben inmiddels les gehad in zo’n virtueel klaslokaal . Op korte termijn zullen er meer opleidingen volgen. Wil je op de hoogte gehouden worden over de Virtual Classrooms en andere ontwikkelingen? Volg Markus Verbeek Praehep dan op LinkedIn.


 
Bron: Markus Verbeek Praehep - partner AccountancyWorld
Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
08 apr Wwft-Keukentafel Webinar met Bouwe Algra
08 apr UWV ontvangt 50.000 aanvragen voor loonkostenregeling
08 apr NBA HELPT Podcast (aflevering 8)
08 apr Definitieve versie van de RGS Taxonomie 3.2 gepubliceerd
08 apr De accountancykantoren zijn in beweging. Hier 5 redenen om ook te automatiseren
08 apr Wat kan Visionplanner meer dan een dashboardingpakket?
08 apr 10 tips omtrent het Coronavirus & Pensioen
07 apr Nieuw rapport: Digitaal dossierbeheer en auditfuncties
07 apr Visma neemt Visionplanner over
07 apr UWV ontvangt op eerste dag 35.000 aanmeldingen voor noodmaatregel
07 apr Impact coronavirus op het continu├»teitsbeginsel in jaarrekeningen
07 apr Zijn mijn klanten goede ambassadeurs?
07 apr 16 en 17 juni: 2-daagse Masterclass MKS Bedrijfsadviseur (18PE)
07 apr 5 voordelen van de Virtual Classroom | Markus Verbeek Praehep
06 apr Britse toezichthouder geeft boetes aan KPMG en controlepartner
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?