de Jong & Laan: Resultaat door oog voor kwaliteit, innovatie en multidisciplinair werken (video)

25-03 11:07 | bron: AccountancyWorld

VROOMSHOOP - Iedereen bevindt zich op dit moment in een hoogst onwerkelijke situatie. Het coronavirus heeft ons allen in de greep. Desondanks besluit de Jong & Laan haar vierde kwaliteitsverslag, het verslag over 2019, vandaag te presenteren. Een stuk uitgebreider dan afgelopen jaren, doordat naast de controle- en samenstelpraktijk ook wordt ingegaan op de fiscale- en personeelspraktijk. Dit sluit aan bij de multidisciplinaire werkmethode. Directeur Roland Ogink: “Vertrouwen, integriteit en kwaliteit door onze gehele praktijk!”

Intensieve inzet wordt beloond

Het inzetten op een eigen de Jong & Laan controlestandaard, data-analyse en uniformiteit in werken betalen zich in 2019 uit. De externe reviewers gaven op een selectie van 13 controledossiers enkel voldoendes. Een heel positief geluid na alle kritische rapporten over kwaliteit.

Roland Ogink: “Onze controlepraktijk is stabiel, maar zeker niet statisch. We blijven doorontwikkelen. De kennis en ervaring vanuit de controlepraktijk passen we nu ook toe in onze samenstelpraktijk. Met het project ‘Samenstellen 2.0’ werken we aan verdere kwaliteitsborging. Zo hebben we ook in deze praktijk onze data-analyse modellen uitgerold, met als klap op de vuurpijl de visuele jaarrekening.“

Multidisciplinair werken

Voor het eerst wordt in het verslag naast de controle- en samenstelpraktijk ook over de fiscale- en personeelspraktijk gerapporteerd. Want bij klanten speelt meer dan de wettelijke verplichting om een jaarrekening op te stellen of te laten controleren. Cijfers van een onderneming kennen veel verschillende invalshoeken. “Een gemiste kans als wij die brede blik niet bij elke opdracht meenemen. En zoals vorig jaar aangegeven: één accountantspraktijk betekent ook één kwaliteitsniveau. Dat geldt dan ook voor onze overige disciplines”, aldus Roland Ogink. Hij gelooft in de kracht van multidisciplinaire benadering en samenwerking bij klanten.

Cultuur

In het beleid ligt de basis voor kwaliteit en integriteit. Roland Ogink: “Dat is wat klanten van ons mogen en moeten verwachten. Dit wordt mooi samengevat in de klantcase van wielerploeg Team Sunweb. En het is terug te zien bij de medewerkers, die zich durven uit te spreken. Karakter tonen, zowel bij collega’s als bij de klant. Want kwaliteit en integriteit betekent in onze ogen ook transparantie en openheid.”

Het jaar 2019 was een jaar van verandering voor de Jong & Laan. Naast de nieuwe werkwijze en de lancering van de visuele jaarrekening, was er een bestuurswisseling. Ze namen afscheid van Johan Evers en Arnold van Leeuwen. Afkomstig uit de eigen organisatie en met verschillende achtergronden vormen de twee nieuwe bestuurders Marco Lokhorst en Horst in ’t Veld, samen met Roland Ogink een nieuw krachtig directieteam. Ook dat is terug te vinden in dit kwaliteitsverslag. Net als natuurlijk de feiten & cijfers, die o.a. inzicht geven in het aantal medewerkers, nieuwe opdrachtaanmeldingen, controleopdrachten, de urenbesteding en het aantal consultaties die we het afgelopen jaar hebben behandeld.

Bekijk het verslag

“We kijken terug op een jaar waarin veel is gebeurd en we een stevige basis hebben neergezet om weer verder door te ontwikkelen. Alleen zo houden we ons beroep maatschappelijk relevant, boeiend en toekomstproof”, aldus Roland Ogink. Nieuwsgierig? “Veel plezier met lezen, kijken en luisteren!” Het verslag is te vinden op www.jonglaan.nl/kwaliteitsverslag-2019.

 

 

Bron: de Jong & Laan

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
08 apr Wwft-Keukentafel Webinar met Bouwe Algra
08 apr UWV ontvangt 50.000 aanvragen voor loonkostenregeling
08 apr NBA HELPT Podcast (aflevering 8)
08 apr Definitieve versie van de RGS Taxonomie 3.2 gepubliceerd
08 apr De accountancykantoren zijn in beweging. Hier 5 redenen om ook te automatiseren
08 apr Wat kan Visionplanner meer dan een dashboardingpakket?
08 apr 10 tips omtrent het Coronavirus & Pensioen
07 apr Nieuw rapport: Digitaal dossierbeheer en auditfuncties
07 apr Visma neemt Visionplanner over
07 apr UWV ontvangt op eerste dag 35.000 aanmeldingen voor noodmaatregel
07 apr Impact coronavirus op het continu├»teitsbeginsel in jaarrekeningen
07 apr Zijn mijn klanten goede ambassadeurs?
07 apr 16 en 17 juni: 2-daagse Masterclass MKS Bedrijfsadviseur (18PE)
07 apr 5 voordelen van de Virtual Classroom | Markus Verbeek Praehep
06 apr Britse toezichthouder geeft boetes aan KPMG en controlepartner
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?