Hoe je met Visionplanner het hele jaar aan de jaarrekening werkt

14-02 06:03 | bron: AccountancyWorld

VEENENDAAL - Ergens zal het wel logisch zijn, het feit dat een boekjaar twaalf maanden heeft. Een jaar heeft tenslotte twaalf maanden. Uiteindelijk zal het wel iets met de zon en de maan te maken hebben en dat we tenslotte ergens een grens moeten trekken om belasting te innen. Maar met ondernemen heeft het meestal weinig te maken. Een beetje onderneming is altijd in beweging en als adviseur ben je daar ook het hele jaar bij betrokken.

Dat al die activiteiten dan uiteindelijk in de jaarrekening terecht komen, is haast vanzelfsprekend. Maar niet helemaal. Er blijft een spanningsveld tussen continue aandacht voor je klant en een samensteldossier en jaarrekening die dat ook reflecteren.

Zeker omdat een jaarrekening maken en alles dat daarbij komt kijken, niet alleen een druk op de knop is. Nog steeds komt een belangrijk deel uit de context van de data. En die context moeten experts toevoegen. Dat is en blijft de waarde van administratie- en accountantskantoren. En dan maakt het niet zo veel uit of je die aan een xbrl document toevoegt of met een ondernemer bespreekt.

Je zou natuurlijk in maart het verhaal van de onderneming van het afgelopen boekjaar op kunnen schrijven. Dat kan. Maar wie weet er nou nog wat je negen maanden geleden met de klant hebt besproken? En als je het niet meer precies weet, kun je het dan maken om het nog een keer te vragen? Of is het dan toch maar niet meer relevant (denk je)?

Beter is het natuurlijk om, net als tijdens een vergadering aantekeningen te maken. Deze netjes te bewaren en daar op terug te vallen als dat nodig is.

En omdat we al een poosje in de 21ste eeuw leven moet je natuurlijk wel software hebben om die aantekeningen te maken. Zodat je alles goed hebt vastliggen en niet kwijt kunt raken. En je makkelijk de voor de jaarrekening relevante punten eruit kan pikken.

Precies dat hebben we sinds begin december in Visionplanner geregeld. Als je nu gedurende het jaar met jouw klant bezig bent, kun je zaken in het administratiedossier documenteren. Bevindingen kun je gelijk door zetten naar de volgende periode of, als het relevant is voor de jaarrekening, direct naar het samensteldossier. Ook conclusies die volgen uit werkprogramma’s voor bijvoorbeeld samenstelwaardigheid of cliënt acceptatie kun je direct opnemen op de juiste plek in het samensteldossier.

Zo hoef je nooit meer te graven in jouw of andermans geheugen. Werk je sneller omdat je zaken maar één keer vastlegt en heb je alle context bij de hand als je de jaarrekening gaat maken. Wil je meer weten? We organiseren verschillende webinars waarbij we deze integratie graag verder toelichten.

WEBINAR 'NIEUWE SAMENSTELFUNCTIONALITEITEN'

WEBINAR ADMINISTRATIEDOSSIER

 

Door: Joris Joppe

Bron: Visionplanner - partner AccountancyWorld

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
18 feb Grootste bank van Europa HSBC schrapt 35.000 banen
18 feb Tweede consultatie NBA-handreiking 1124 ‘Richtsnoeren Wwft’
18 feb De 6e Europese anti-witwasrichtlijn (6th AML directive)
18 feb Goed leiderschap is cruciaal voor iedere organisatie
18 feb Praktijkopleiding AA MKB
17 feb NBA start verkenning naar regelgevend proces
17 feb 'Accountants doen te weinig tegen hoge werkdruk en ongewenst gedrag'
17 feb New10 | Zo creëer je loyaliteit in de online financiële dienstverlening
17 feb Webinar: 5 software toepassingen voor realtime inzicht
17 feb Het Financieel Opleidingsinstituut is live met Coachview!
14 feb Heeft een ondernemer altijd recht op zijn eigen data, ook in geval van wanbetaling en een faillissement?
14 feb ABN Amro treft schikking in zaak hypotheekrente
14 feb PwC: 'Iraanse hackers vallen Nederlandse universiteiten aan'
14 feb Als accountant opvallen tussen je concurrentie: 3 factoren
14 feb Hoe je met Visionplanner het hele jaar aan de jaarrekening werkt
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?