KPMG: Fors meer investeringen in Europese start-ups

ROTTERDAM - De investeringen in Europese start-ups zijn in de afgelopen drie maanden fors toegenomen. In het derde kwartaal van 2019 werd in Europa voor een bedrag van $ 9,8 miljard in startups geïnvesteerd, aldus KPMG.

Dit is ruim 50% meer dan in het derde kwartaal van 2018. Het aantal transacties liep echter fors terug, van 1.232 naar 777. In Europa stonden met name fintech, mobiliteit en biotech in de belangstelling van investeerders en waren vooral Duitse en Britse start-ups in trek. Zo werd $ 564 miljoen geïnvesteerd in het Duitse FlixMobility, het moederbedrijf van Flixbus en FlixTrain, ontving de Duitse neobank N26 een investering van $ 470 miljoen en haalde het eveneens Duitse biotechbedrijf BioNTech $ 325 miljoen op.

Dit blijkt uit de Venture Pulse (pdf 1,8 MB), onderzoek van KPMG naar de wereldwijde investeringen in start-ups. “De belangstelling voor Duitsland is opmerkelijk”, aldus Daniël Horn van KPMG Partnerships & Alliances. Horn: “Zeker gezien de krimp die de Duitse economie op dit moment doormaakt en de onzekerheid die dit tot gevolg heeft, met name in de automobielbranche en de bancaire sector. Desondanks hebben durfinvesteerders veel vertrouwen in de economische vooruitzichten. De huidige dip zorgt bij veel traditionele bedrijven voor druk om hun business modellen grondig te herzien en kan wel eens gaan zorgen voor forse technologische investeringen.”

Lees het hele artikel hier.

 

Bron: KPMG

Laatste nieuws