HBO Bachelor Accountancy

Er is een toenemend tekort aan financiële professionals. Zie je een carrière als (assistent-)accountant wel zitten? Ben jij degene die ondernemers in het midden- en kleinbedrijf adviseert over hun financiële bedrijfsvoering? Dan is deze officiële HBO Bachelor Accountancy een passende keuze. Deze opleiding is gebaseerd op het actuele rapport eindtermen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) en is officieel door de NVAO geaccrediteerd. Docenten uit de dagelijkse praktijk dagen je uit om je te ontwikkelen tot een professional op het brede werkterrein van accountancy. Hiermee leg je een fundament voor een latere opleiding tot accountant met een certificerende bevoegdheid.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Fiscaal voordeel voor meer informatie.

Vervolgmogelijkheden

Het Bachelorprogramma voldoet aan de actuele eisen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA). In een erkend programma kun je op een efficiënte wijze doorstuderen tot accountant met of zonder een certificerende bevoegdheid. De Bacheloropleiding sluit naadloos aan op het opleidingsprogramma Post HBO Accountancy. Je kunt dan kiezen uit 2 verschillende oriëntaties: MKB Accountancy of Finance. Daarnaast kun je mogelijk doorstuderen naar het Masterprogramma Assurance. Hier gelden echter wel aanvullende toelatingseisen voor.

Voor wie?

De HBO Bachelor Accountancy is bedoeld voor ambitieuze mensen die zich op HBO-niveau willen ontwikkelen in de accountancy.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan deze HBO Bacheloropleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Indien je niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling.

Enige voorkennis van de basisprincipes van boekhouden is gewenst wanneer je start met de inleidende module MBA Bedrijfsadministratie in fase 1. Je kunt je kennis testen met de MBA-tool op onze website. Als je score hoger is dan 80%, is je voorkennis voldoende. Indien je niet beschikt over voldoende voorkennis, adviseren wij je de 2-daagse opleiding Inleiding Boekhouden voor MBA te volgen.

Aanpak HBO Bachelor Accountancy

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Zij vormen een ideaal klankbord. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Deze pas je vervolgens toe in jouw eigen werksituatie, om dit weer samen met jouw docent te evalueren en mogelijk bij te stellen. Een ideale manier om begeleid jouw kennis en kunde te ontwikkelen. Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kun je jouw opleiding flexibel indelen.

In deze opleiding word je uitgebreid voorbereid op je examens. Als accountant is het heel belangrijk om de benodigde papieren in huis te hebben. Vanuit onze jarenlange ervaring als financieel opleider bieden wij daarom extra examentrainingen aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maak je met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Online leeromgeving

Je hebt toegang tot onze moderne online leeromgeving met daarin:

  • Alle praktische informatie over jouw opleiding
  • Mogelijkheden om te communiceren met je docenten en medestudenten
  • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om je kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toets je gelijk je voortgang

Praktische informatie en kosten

Deze opleiding kun je zowel overdag of ’s avonds op diverse locaties volgen. Het is mogelijk dat je soms enkele bijeenkomsten volgt op een andere dag of avond. Het bijeenkomstenoverzicht wordt ruim op tijd bekendgemaakt.

Je kunt je opleidingskosten aftrekken van het belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Praktische informatie voor meer informatie.

 

 

Lees meer informatie over de opleiding HBO Bachelor Accountancy op de website van Markus Verbeek Praehep.

Laatste nieuws