HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy

Als financieel professional heb je vele carrièremogelijkheden. Ontwikkel je daarom met de geaccrediteerde HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie in bedrijfsadministratie. Met de keuze voor de specialisatie Accountancy verbreed je daarnaast je mogelijkheden om ook in het werkveld van de accountant aan de slag te gaan. Je studeert af met het officiële getuigschrift HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Met dit officiële getuigschrift toon je aan dat je de specialist bent in bedrijfsadministratie en informatievoorziening, zowel in het mkb als bij grotere organisaties.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Fiscaal voordeel voor meer informatie.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. Je loopt een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig.

Voor wie?

Heb je ambitie en wil je je binnen het financieel-economisch werkgebied verder ontwikkelen op HBO-niveau? Of ben je geïnteresseerd in accountancy en wil je je hierin verdiepen? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt aan deze HBO Bacheloropleiding deelnemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Ben je niet in het bezit van een van deze diploma’s en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen op basis van de 21+ regeling van Markus Verbeek Praehep. Als je het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) al hebt, dan doorloop je een verkort programma. Zie Toelichting HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Enige voorkennis van de basisprincipes van boekhouden is gewenst wanneer je start met de inleidende module MBA Bedrijfsadministratie in fase 1. Je kunt je kennis testen met de MBA-tool op onze website. Als je score hoger is dan 80%, is je voorkennis voldoende. Indien je niet beschikt over voldoende voorkennis, adviseren wij je de 2-daagse opleiding Inleiding Boekhouden voor MBA te volgen.

Aanpak

De opleiding richt zich direct op de kern van het vakgebied. Daardoor is alles voor jou herkenbaar en meteen toepasbaar in je dagelijks werk. Om het programma overzichtelijk en goed georganiseerd te houden rond je per module steeds 1 onderwerp af.

In fase 1 krijg je een introductie in de belangrijkste onderwerpen van bedrijfsadministratie. Je behaalt in deze fase direct je diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Heb je al een MBA-diploma en ben je toelaatbaar tot deze HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie? Dan wordt een groot deel van deze eerste fase vrijgesteld.

In de tweede en derde fase volg je een verdiepend programma. Zo ga je intensief aan de slag met de jaarrekening, externe verslaggeving, auditing, risicobeheer, ondernemingsfinanciering en verantwoording. Daarnaast ga je aan de slag met het thema consolidatie.

Ook koppel je een belangrijk deel van je opleiding direct aan de specialisatie Accountancy. Je volgt daarnaast een aantal specifieke modules waarin je je ontwikkelt tot specialist in accountancy. De verschillende onderwerpen die je tijdens de opleiding geleerd hebt, combineer je in jouw afstudeeropdracht. Hiermee toon je jouw Bachelorniveau aan.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Vervolgopleidingen

  • Post HBO AA Accountancy - MKB
  • Master Finance & Control (MFC)

Praktische informatie en kosten

Deze opleiding kun je zowel overdag of ’s avonds op diverse locaties volgen. Afhankelijk van je keuze is het mogelijk dat je soms enkele bijeenkomsten volgt op een andere dag of avond. Het bijeenkomstenoverzicht wordt ruim op tijd bekendgemaakt.

Je kunt je opleidingskosten aftrekken van het belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Praktische informatie voor meer informatie.

 

 

Lees meer informatie over de opleiding HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy op de website van Markus Verbeek Praehep.

 

Bron: Markus Verbeek Praehep - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws