Post HBO AA Accountancy - MKB

Een AA-titel is voor accountants van groot belang. Deze Post HBO AA Accountancy met als oriëntatierichting MKB biedt je de kans om het theoretische deel van deze titel te behalen. Deze oriëntatierichting komt voort uit de eindtermen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) en je rondt dan het theoretische gedeelte van de AA-opleiding af. Markus Verbeek Praehep is met zijn ruim 120 jaar ervaring al jaren de grootste opleider van financiële professionals.

Voor wie?

Je werkt op een accountantskantoor en hebt de ambitie om AA-accountant te worden. Je weet dat je de Post HBO AA Accountancy - MKB moet afronden en bovendien de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB om AA-accountant te kunnen worden. Met deze opleiding kies je ervoor om de stappen één voor één te doorlopen. Je start met de hier beschreven opleiding Post HBO AA Accountancy - MKB. Vervolgens kun je geleidelijk doorstromen naar de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB van Markus Verbeek Praehep.

Vooropleiding

In principe is iedereen met een Bachelorgetuigschrift toelaatbaar tot deze Post Bacheloropleiding. Als je in het bezit bent van een Bachelor Accountancy (VAAC curriculum nieuwe stijl vanaf 2016/2017) heb je geen deficiënties.

Heb je een andere Bachelor als vooropleiding? Ook dan is het mogelijk om in te stromen. Als alle eindtermen die bij Markus Verbeek Praehep in de Bachelorfase worden behandeld in je vooropleiding zijn afgedekt, is rechtstreekse instroom mogelijk. In alle andere gevallen moet een schakelprogramma (met eventuele vrijstellingen) worden gevolgd. Voor kandidaten met een vooropleiding Bachelor Accountancy van de AC Scholen is dit programma beperkt of in sommige gevallen zelfs nihil (afhankelijk van het curriculum).

Deze voorwaarden volgen vanuit de strikte vooropleidingseisen die de CEA en de NBA hebben vastgesteld voor alle accountancyopleidingen in Nederland en omdat de verdeling van eindtermen over de Bachelor en de Post Bachelorfase per hogeschool kan verschillen. Uiteindelijk dient iedere afgestudeerde AA-kandidaat in Nederland aan dezelfde eindtermen te hebben voldaan.

Deze voorwaarden volgen vanuit de strikte vooropleidingseisen die de CEA en de NBA hebben vastgesteld voor alle accountancyopleidingen in Nederland.

Aanpak

De opleiding sluit volledig aan bij de actuele exameneisen en bestaat uit 5 modules. De lessen worden verzorgd door ervaren financieel professionals, die midden in de praktijk staan. De praktijkgerichte aanpak van Markus Verbeek Praehep zorgt ervoor dat de theorie direct toepasbaar wordt in de praktijk. Dit is een zeer prettige aanpak, met direct resultaat. Aan de hand van praktijkopdrachten en interessante cases leer je de kern van accountancy in het MKB kennen. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze online leeromgeving.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Inschrijven per module

Het is ook mogelijk om de modules uit deze opleiding los te volgen. Zo kun je per module een inschrijving plaatsen en volg je alleen de modules die voor jouw praktijk het meest relevant zijn. Voor meer informatie, kun je terecht op onze website, mvp.nl.

Praktijkopleiding AA Accountancy - MKB

Ben jij van plan om je ook te registreren als AA-accountant, dan dien je naast deze opleiding ook deel te nemen aan de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB. Ben je geïnteresseerd? Voor meer informatie kun je kijken op mvp.nl. Je kunt ook contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs.

Vervolgpleiding

  • Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB
  • Master Finance & Control (MFC)

 

Lees meer informatie over de opleiding Post HBO AA Accountancy - MKB op de website van Markus Verbeek Praehep.

 
 
 
Bron: Markus Verbeek Praehep - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws