KPMG: “Aangepaste IFRS 17 standaard moet verzekeraar aanzetten tot nieuwe actie”

ROTTERDAM - De veranderingen die de International Accounting Standards Board (IASB) heeft aangebracht aan IFRS 17, de verslaggevingsstandaard voor verzekeringscontracten, moet verzekeraars wereldwijd aanzetten tot nieuwe actie en het gemakkelijker maken om de standaard in te voeren. Aldus KPMG

IFRS 17 beoogt meer transparantie te verschaffen over de winstgevendheid van het bedrijf, een betere vergelijkbaarheid met andere verzekeraars mogelijk maken en meer inzicht te verschaffen in hun financiële gezondheid.

“Voor verzekeraars die op dit moment wat projectmoe dreigen te raken, zijn de voorgestelde wijzigingen een goed moment om te bepalen hoe ver zij gevorderd zijn en de invoering nieuw leven in te blazen”, aldus Frank van den Wildenberg, partner bij KPMG en deskundige op het gebied van IFRS.

Van den Wildenberg: “Bedrijven die vaststellen dat zij nog geen zinvolle vooruitgang hebben geboekt, moeten dit moment zien als een wake up call. De wijzigingen bieden hierbij enig soelaas, maar de invoering van IFRS 17 is nog steeds een complexe en belangrijke exercitie die aanzienlijke inspanningen vereist.”

Lees het hele artikel op de website van KPMG.

 

Bron: KPMG

Laatste nieuws