Onderzoek: Softwareleveranciers bepalend in transitie online accountantskantoor

13-06 11:41 | bron: Accountancyworld

VEENENDAAL - Niet het einde van de afschrijvingstermijn, de looptijd van contracten of de bemensing: de keuze voor een administratie- of accountantskantoor om volledig online te gaan werken hangt af van het aanbod bij softwareleveranciers. Zeker 77% van de kantoren beoogt volledig online te werken binnen een aantal jaren. Het beperkte aanbod aan online software in de samenstelpraktijk en voor online dossiervorming is momenteel de bottleneck. Dit is een van de conclusies uit een branche-breed onderzoek naar ontwikkelingen rond IT, Cloud & Security. Het bevat verrassende inzichten.

Zo zijn bijvoorbeeld de IT-uitdagingen van accountantskantoren onderzocht, de ideale werkplek en het beveiligingsbewustzijn. Kantoren blijken overtuigd van hun digitale weerbaarheid (85%). Tegelijkertijd is er onvoldoende vertrouwen in het eigen IT-team en ziet 80% de online bedreigingen toenemen. Ook stellen kantoren nauwelijks harde eisen aan ingeschakelde leveranciers, bijvoorbeeld rond ISO-certificeringen. Gelijktijdig worden grote cloudleveranciers als Microsoft, Amazon en Google met open armen (76%) ontvangen. Er lijkt geen sprake te zijn van Cloudwatervrees.


Accountancy Monitor 2019

Eerdere dit jaar nam een grote groep -hoofdzakelijk vennoten/accountants- deel aan het onderzoek uitgevoerd door adviesbureau DOCCO. Dienstverlener Claranet, zelf een van de grootste Managed Services Provider in Europa, gaf DOCCO opdracht om een onafhankelijk en zelfstandig onderzoek uit te voeren binnen de branche. De respondenten vormen qua kantooromvang een afspiegeling van de branche en zijn bovenal betrokken bij de inkoop van IT. Ruim driekwart van de deelnemende kantoren is een autonoom opgegroeid kantoor, een kwart een samengesteld (fusie)kantoor.


Presentatie op Accountancy Expo

De resultaten zijn in een mooie uitgave gebundeld die door Claranet op de Accountancy Expo op 18 juni worden gepresenteerd. Ze zijn ook in digitale vorm opvraagbaar via https://www.claranet.nl/accountancymonitor. In het najaar worden een aantal ronde-tafel bijeenkomsten georganiseerd met administratie- en accountantskantoren om door te praten over de onderzoeksresultaten.

 

Bron: DOCCO

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
19 jun NBA-handreiking 1141, Data-analyse bij de controle definitief
19 jun Top Big Four erkent dat auditkwaliteit moet verbeteren
19 jun Nederland op zesde plaats IMD World Competitiveness Ranking
19 jun Software voor de accountancy adviespraktijk lang niet altijd bekend
19 jun Casestudy: De adviesomzet is erg gestegen
19 jun Novak Actueel | Voldoen uw klanten aan hun wettelijke bewaarplicht?
18 jun Definitieve streep door AFM-boetes EY en PwC
18 jun Dekker wil beslagvrije voet voor bankrekening
18 jun Accountancy Expo 2019: Niet te missen ICT-innovaties
18 jun Fintech, wat kàn ik daarmee als ondernemer?
18 jun Flynth over online samenwerken, efficiency en adviseren: ‘Client Online is het schakelpunt tussen ons en de klant’
17 jun SRA en Inspectie SZW overleggen over werkdruk
17 jun IIRC werkt samen met NBA aan Integrated Thinking
17 jun Van Dijkhuizen stopt na huidige termijn als CEO van ABN AMRO
17 jun Novak Actueel | Lenen van de bv (inclusief rekening-courant)
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?