Accountants en ICT-transformatie: Gaat de versnelling nu komen?

13-06 10:37 | bron: AccountancyWorld

ROSMALEN - Nieuwe releases, innovaties en primeurs die de accountant helpen succesvol te zijn. Dat is te zien op Accountancy Expo 2019.

Anna-Bo Bouwens is Community Manager Accountancy bij Alex van Groningen. Ze bespreekt de ICT-trends die centraal staat op Accountancy Expo op dinsdag 18 juni 2019. 

Automatisering en digitalisering hebben een steeds grotere invloed op de dagelijkse praktijk van accountants. Toch is de massale omslag zoals die een aantal jaren geleden werd aangekondigd (nog) niet uitgekomen. Accountants hebben nog volop werk, zetten daarbij weliswaar meer software en tools in, maar robots hebben het werk nog niet overgenomen en gaan dat voorlopig ook niet doen. 

Accountants in Business zijn verder in het landschap dan hun collega’s in de accountancy-praktijk. Zij zijn bijvoorbeeld al met process mining en robotisering bezig. Dat stelde onlangs Jan Wietsma, portefeuillehouder Accounttech vanuit het NBA-bestuur, in een interview met Accountantweek.nl

Ook de top 30 kantoren maken voortgang. Bijvoorbeeld op het gebied van data analyse. Zoals Crowe Foederer wiens CEO Johan Daams op Accountancy Expo zal spreken. “Indien accountants relevant willen blijven, zullen ze technologie moeten inzetten om klanten díé waarde te leveren waar ze echt behoefte aan hebben.” Na twee jaar van bouwen en testen heeft Crowe Foederer succesvol het Foederer Data Science platform gelanceerd. Een uniek en schaalbaar platform dat nu al een grote impact heeft op de dienstverlening van het kantoor. Nu wordt het nog vooral in de audit ingezet, straks is het onderdeel van de volledige dienstverlening van het kantoor. 

Het MKB heeft minder mensen en middelen om de ICT-transformatie grootschalig aan te pakken. Ook is er een grotere afhankelijkheid van de softwareleveranciers. Gelukkig zijn er in de softwaremarkt tekenen van versnelling. Op Accountancy Expo tonen 100 exposanten hun nieuwste innovaties. Oplossingen die kantoren helpen efficiënter, volledig geautomatiseerd en workflow gestuurd te werken en in de cloud samen te werken met cliënten. En nieuwe tools voor digitaal ondertekenen, practice management, aangiften, digitale documentverwerking, dashboarding, e-invoicing, security, relatiebeheer, samenstellen en nog veel meer. 

De middelen zijn er. Maar de belangrijkste factor is de mens. “Het MKB moet beseffen: dit is geen rocket science”, aldus Jan Wietsma. “Soms is het kijken van een filmpje genoeg en kun je dan aan de slag. Terughoudendheid is vaak een probleem in het MKB.” 

Accountancy Expo is de kans om je te laten bijpraten door honderden vakgenoten en experts. Over tools die je morgen al kunt inzetten om je kantoor weer een stap verder te brengen. 

Meld u nu gratis aan met code ACCW2019.  Klik hier voor uw tickets.

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 sep 'Belastingdienst eist 1 miljard euro van British American Tobacco'
20 sep KPMG: accountant besteedt bij 44 procent beursbedrijven uitgebreid aandacht aan fraude
20 sep Novak DIRECT vraag: In aftrek beperkte algemene kosten
20 sep Praktijkdiploma Assistent-Accountant
19 sep Internationaal onderzoek naar rol accountants bij fraude
19 sep Duitse MKB-bedrijven bijna 20% duurder dan Nederlandse MKB-bedrijven
19 sep EY: Brexit kost Londense City tot dusver duizend banen
19 sep Help mee om de aandacht voor de campagne Nederland rekent op zijn accountants te vergroten
19 sep Wet Arbeid in Balans vanuit het oogpunt van een softwareleverancier
19 sep Tips voor het samenstellen met Visionplanner
19 sep Post HBO AA Accountancy - MKB Fit for Future
18 sep Aandachtspunten AFM en DNB bij artificiĆ«le intelligentie
18 sep Veelgestelde vraag: cliĆ«ntonderzoek en de nieuwe Wwft bij eenvoudige belastingaangifte en aangifte erfbelasting
18 sep Van der Kolk: 'Te weinig ethische reflectie in studieboeken accounting'
18 sep Het Financieel Opleidingsinstituut is live met Coachview!
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?