Accountants en ICT-transformatie: Gaat de versnelling nu komen?

13-06 10:37 | bron: Accountancyworld

ROSMALEN - Nieuwe releases, innovaties en primeurs die de accountant helpen succesvol te zijn. Dat is te zien op Accountancy Expo 2019.

Anna-Bo Bouwens is Community Manager Accountancy bij Alex van Groningen. Ze bespreekt de ICT-trends die centraal staat op Accountancy Expo op dinsdag 18 juni 2019. 

Automatisering en digitalisering hebben een steeds grotere invloed op de dagelijkse praktijk van accountants. Toch is de massale omslag zoals die een aantal jaren geleden werd aangekondigd (nog) niet uitgekomen. Accountants hebben nog volop werk, zetten daarbij weliswaar meer software en tools in, maar robots hebben het werk nog niet overgenomen en gaan dat voorlopig ook niet doen. 

Accountants in Business zijn verder in het landschap dan hun collega’s in de accountancy-praktijk. Zij zijn bijvoorbeeld al met process mining en robotisering bezig. Dat stelde onlangs Jan Wietsma, portefeuillehouder Accounttech vanuit het NBA-bestuur, in een interview met Accountantweek.nl

Ook de top 30 kantoren maken voortgang. Bijvoorbeeld op het gebied van data analyse. Zoals Crowe Foederer wiens CEO Johan Daams op Accountancy Expo zal spreken. “Indien accountants relevant willen blijven, zullen ze technologie moeten inzetten om klanten díé waarde te leveren waar ze echt behoefte aan hebben.” Na twee jaar van bouwen en testen heeft Crowe Foederer succesvol het Foederer Data Science platform gelanceerd. Een uniek en schaalbaar platform dat nu al een grote impact heeft op de dienstverlening van het kantoor. Nu wordt het nog vooral in de audit ingezet, straks is het onderdeel van de volledige dienstverlening van het kantoor. 

Het MKB heeft minder mensen en middelen om de ICT-transformatie grootschalig aan te pakken. Ook is er een grotere afhankelijkheid van de softwareleveranciers. Gelukkig zijn er in de softwaremarkt tekenen van versnelling. Op Accountancy Expo tonen 100 exposanten hun nieuwste innovaties. Oplossingen die kantoren helpen efficiënter, volledig geautomatiseerd en workflow gestuurd te werken en in de cloud samen te werken met cliënten. En nieuwe tools voor digitaal ondertekenen, practice management, aangiften, digitale documentverwerking, dashboarding, e-invoicing, security, relatiebeheer, samenstellen en nog veel meer. 

De middelen zijn er. Maar de belangrijkste factor is de mens. “Het MKB moet beseffen: dit is geen rocket science”, aldus Jan Wietsma. “Soms is het kijken van een filmpje genoeg en kun je dan aan de slag. Terughoudendheid is vaak een probleem in het MKB.” 

Accountancy Expo is de kans om je te laten bijpraten door honderden vakgenoten en experts. Over tools die je morgen al kunt inzetten om je kantoor weer een stap verder te brengen. 

Meld u nu gratis aan met code ACCW2019.  Klik hier voor uw tickets.

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
19 jun NBA-handreiking 1141, Data-analyse bij de controle definitief
19 jun Top Big Four erkent dat auditkwaliteit moet verbeteren
19 jun Nederland op zesde plaats IMD World Competitiveness Ranking
19 jun Software voor de accountancy adviespraktijk lang niet altijd bekend
19 jun Casestudy: De adviesomzet is erg gestegen
19 jun Novak Actueel | Voldoen uw klanten aan hun wettelijke bewaarplicht?
18 jun Definitieve streep door AFM-boetes EY en PwC
18 jun Dekker wil beslagvrije voet voor bankrekening
18 jun Accountancy Expo 2019: Niet te missen ICT-innovaties
18 jun Fintech, wat kàn ik daarmee als ondernemer?
18 jun Flynth over online samenwerken, efficiency en adviseren: ‘Client Online is het schakelpunt tussen ons en de klant’
17 jun SRA en Inspectie SZW overleggen over werkdruk
17 jun IIRC werkt samen met NBA aan Integrated Thinking
17 jun Van Dijkhuizen stopt na huidige termijn als CEO van ABN AMRO
17 jun Novak Actueel | Lenen van de bv (inclusief rekening-courant)
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?