RJ-Uiting 2019-9 over leasing gepubliceerd

AMSTERDAM - De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft RJ-Uiting 2019-9: Richtlijn 292 Leasing 'identificeren of een overeenkomst een lease bevat en verschaffen van informatie over leaseovereenkomsten' gepubliceerd.

In RJ Uiting 2019-3 ontwerp-Richtlijn 292 Leasing ‘identificeren of een overeenkomst een lease bevat en verschaffen van informatie over leaseovereenkomsten’ heeft de Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) op 8 januari j.l. voorstellen gepubliceerd voor aanpassing van de bestaande bepalingen in hoofdstuk 292 Leasing over deze onderwerpen. Hierop zijn enkele commentaren binnengekomen. Na ampele overwegingen heeft de RJ besloten de ontwerp-alinea’s in Uiting 2019-3 om te zetten in definitieve alinea’s met inachtneming van enkele kleine tekstuele aanpassingen. De aldus gewijzigde bepalingen zullen worden opgenomen in de editie 2019 van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor grote en middelgrote rechtspersonen die later dit jaar zal worden gepubliceerd.

De RJ nodigt uit tot het inzenden van reacties en commentaren op de RJ-Uitingen. Stuur een e-mail naar: secretariaat@rjnet.nl.

Download de RJ-Uiting 2019-9 hier

 

Bron: Raad voor de Jaarverslaggeving

Laatste nieuws