Voortaan minimaal 30% vrouwen in NBA-commissies

AMSTERDAM - De NBA heeft op de bestuursvergadering van afgelopen week de regels voor de samenstelling van commissies aangepast. Voortaan moeten NBA-commissies voor minimaal 30% uit vrouwen bestaan.

Diversiteit hoog in het vaandel

Het bestuur van de NBA vindt het van belang dat commissies een goede afspiegeling vormen van het beroep en de samenleving. Kijkend naar de samenstelling van commissies kan geconstateerd worden dat vrouwen daarin ondervertegenwoordigd zijn. Daarom heeft het bestuur het commissiereglement aangepast en bepaald dat een commissie voortaan voor ten minste 30% uit vrouwen en voor ten minste 30% uit mannen moet bestaan. De wijziging gaat onmiddellijk in, met dien verstande dat het tot 1 juli 2020 een streven is om op minimaal 30% te komen. Na 1 juli 2020 is het percentage een harde norm.

Accountantskosten Goede Doelen

Goede Doelen Nederland meldt dat haar leden zich zorgen maken over de toenemende accountantskosten. Goede Doelen Nederland denkt dat het mogelijk is de kosten voor goed doelen te beperken zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de controle. Gedacht wordt daarbij aan aanpassing van de regelgeving of het ontdubbelen van werkzaamheden.  Het bestuur heeft begrip voor het verzoek en heeft besloten het overleg hierover aan te gaan.

Bekijk het beknopte verslag van de bestuursvergadering hier.

 

Bron: NBA

Laatste nieuws