ING: beter antiwitwasbeleid kost tijd

AMSTERDAM - ING heeft nog circa twee jaar nodig om het nieuwe antiwitwasbeleid in te voeren. Dat heeft de bank afgesproken met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), aldus financieel topman Steven van Rijswijk tijdens een beleggersdag.

ING moet uiterlijk eind 2020 alle verdachte dossiers hebben doorgespit en daarnaast de nodige wijzigingen in de bedrijfsvoering hebben doorgevoerd. ING zelf streeft ernaar om de klantendossiers al eind dit jaar op orde te hebben. De structurele wijzigingen in de bedrijfsvoering nemen meer tijd in beslag, aldus de top van het bedrijf.

ING wil het toezicht onder andere verscherpen door meer mensen aan te nemen. Momenteel werken volgens de bank 2500 medewerkers van ING op enig vlak aan het antiwitwasbeleid.

Bovendien richt de bank twee comités op voor de dochterondernemingen. Het eerste zal een coördinerende rol hebben en zorgt voor een overzicht van alle antiwitwasactiviteiten. Het tweede comité houdt zich uitsluitend bezig met het klantenbestand: specifiek met het aannemen van nieuwe klanten en het uitsluiten van verdachte klanten.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws