Inspiratiesessie: van rendement naar waarde

BREUKELEN - ConnAcct ziet in de fusie- en overnamepraktijk rendement als belangrijkste waardedriver. Rendement? En investeringen in innovatie dan? Bedrijven die op de goede manier investeren in innovatie maken over een aantal jaren gemeten juist meer rendement dan het branchegemiddelde. Innovatie is geen doel op zich, maar heeft behoud en/of verhoging van rendement ten opzichte van concurrenten ten doel.

‘Omzet maal factor’ is prima als indicator, maar alleen als die omzet in jouw geval tenminste standaardrendement oplevert. Corrigerende factoren zijn met name kwalitatieve aspecten, zoals klantenmix, personeelsmix, ICT-mix, groei, activiteitenspreiding, % adviesomzet en klantrelevantie en kwaliteitsbeheersing.
Allemaal factoren die je als eigenaar bewust of onbewust zelf beïnvloedt. Dat doe je al elke dag, elke week opnieuw. Maar beïnvloeden is nog niet verbeteren. Verbeter je je rendement consequent en bewust? Dat kan prima, ook als je vooral met productie en dagelijks management bezig bent.

Waardecreatie wordt zo onderdeel van je ondernemersactiviteit. Het betaalt zich terug op het moment dat je je kantoor wilt overdragen of dat je wilt gaan fuseren. Mits je er op tijd mee bent begonnen.

De oplossing zoeken in tools en dashboards is niet de juiste weg!

Maar, hoe werk je nou dagelijks aan het rendement en aan de waarde van jouw kantoor? De crux zit ‘m in de klant centraal stellen, dichtbij jezelf blijven en toch uit je comfortzone gaan. In de rol als ontwikkelpartner en strategisch sparringpartner voor accountantskantoren merkt Management Kompasgroep dat veel kantoren worstelen met de invulling van de “trusted advisor”/ “businesscoach” rol. Er wordt veel geschreven over de adviesrol van de accountant, maar hoe doe je dat nou echt?

In deze inspiratiesessie van 4 uur delen ConnAcct en Management Kompasgroep waardevolle handvatten en inzichten die zij dagelijks opdoen in de praktijk. Inzichten en handvatten waarmee jij als vennoot / kantooreigenaar direct aan het rendement en de waarde van jouw praktijk kunt werken.

- 3 PE uren voor NBA en RB leden;   

- Brancheontwikkelingen accountancy; 

- Waardeontwikkelingen;  

- Waardetips;   

- MKS;

- Rendementstips;

- Van rendement naar waarde

Programma 18 april 2019

15:30uur – 16:00uur Inloop

16:00uur – 16:15uur Korte introductie ConnAcct en Management Kompasgroep

16:15uur – 17:15uur ConnAcct.nl deelt haar visie op de branche en brancheontwikkelingen Onderwerpen die worden aangesneden in relatie tot waarde:
 
- Waardebepaling kantoren; - Klantmix en afhankelijkheid klanten; - Personeelsmix en afhankelijkheid management; - Ict-mix; - Groei; - Activiteitenspreiding; - Investeringen / investeringsachterstand; - Concurrentie; - Kwaliteitsbeheersing.
 
17:15uur – 17:45uur Pauze met hapje en drankje


17:45uur – 19:45uur Een doorlichting van het rendement van jouw kantoor? Onderwerpen die worden aangesneden a.d.h.v. een casus:  

- MKS® & MKS.Tools voor jouw kantoor?; - Wat is de winstcapaciteit van jouw kantoor?; - Welke resultaatbepalers in jouw kantoor?; - Wat doet dit met het rendement in jouw kantoor?; - Hoe krijg je daar grip op?; - Hoe stuur ik daarop?; - Hoe dragen klanten, medewerkers en diensten bij aan het rendement?; - Het samenspel van de klant centraal, een ander verdienmodel, tarieven, de     waarde van het kantoor, klantrelevantie en urendruk. 

Locatie: Van der Valk Hotel Breukelen                    

Stationsweg 91, Breukelen                

Bel voor meer informatie : Roel Mariën (ConnAcct):  06-22920645 of Luuk Haegens (Management Kompasgroep): 06-48264244

 

Schrijf je hier in.

 

Bron: Management Kompasgroep - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws