Ruim 150 buitenlandse bedrijven openden nieuw kantoor in Amsterdam (en dat ligt niet alleen aan de Brexit)

AMSTERDAM - In 2018 openden 153 buitenlandse bedrijven een nieuw kantoor in Amsterdam en omstreken. Voor 28 bedrijven vormde de verwachte Brexit de aanleiding voor de verhuizing.

In een periode van drie jaar na hun vestiging creëren deze bedrijven naar verwachting gezamenlijk 4.170 extra banen in de regio, aldus de gemeente Amsterdam op basis van eigen gegevens.

Het aantal te verwachten nieuwe banen door buitenlandse nieuwkomers lag nog nooit zo hoog. Dat komt deels door de komst van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA), dat van Londen naar Amsterdam verhuisde en verwacht in totaal 890 banen te creëren. Van de 153 bedrijven zijn 147 nieuw in Nederland, de andere hadden al een vestiging buiten de Amsterdamse regio.

'Een magneet voor internationale bedrijven'

Wethouder Udo Kock (Economische Zaken) noemt Amsterdam "een magneet voor internationale bedrijven". Dat komt volgens hem door "de economische voorspoed en het goede Amsterdamse vestigingsklimaat, door Schiphol, de ligging in Europa, innovatiekracht en de beschikbaarheid van talent".

Bron: ANP

Laatste nieuws