Vereniging Novak wijzigt naam in Novaa

DEN HAAG - Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 31 januari 2019 te Zeist hebben de leden van de vereniging Novak unaniem besloten om de naam van de vereniging te wijzigen in Novaa (Nederlandse Organisatie van Accountant Adviseurs). 

De Novaa zal uitgroeien tot een volwaardige beroepsorganisatie van mkb-accountants. De stichting Novak, die producten en diensten biedt aan mkb-accountantskantoren, blijft onder de huidige naam haar activiteiten voortzetten.

Keuze voor de mkb-accountant

De vereniging Novak is opgericht op 7 april 2014 en komt voort uit de serviceorganisatie Novak. De vereniging kent ruim 600 leden en behartigt de persoonlijke belangen van mkb-accountants in Nederland. In mei 2018 is het bestuur met voorstellen gekomen om de vereniging beter te profileren als belangenbehartiger. Er is gekozen voor de AA (Accountant Adviseur) als synoniem voor de mkb-accountant.

In december 2018 is tijdens de Dag van de mkb-accountant een tweede manifest gepresenteerd met de 7 kernkwaliteiten van de toekomstige Accountant Adviseur. Verdere uitwerking van een beleidsplan zal de komende maanden plaats vinden en het plan zal tijdens een ledenvergadering in oktober worden gepresenteerd.

Volwaardige beroepsorganisatie

Het is de wens van de leden om Accountant Adviseur terug te laten komen in de naam van de organisatie en de Novaa uit te laten groeien tot een volwaardige beroepsorganisatie van mkb-accountants. Bestuur en leden van de nieuwe beroepsorganisatie zijn van mening dat er op deze wijze voorzien kan worden in de grote leemte die de NBA laat liggen op het gebied van belangenbehartiging voor deze groep accountants.

Bron: Novaa - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws