Britse parlementariërs werken aan uitstel Brexit

LONDEN - Een aantal Britse parlementariërs werkt aan een motie om de artikel 50-procedure voor de uittreding uit de EU te vertragen. Dat hebben ministers uit de regering-May laten weten aan topmensen uit het bedrijfsleven.

De Brexit-deal van premier Theresa May werd gisterenavond met grote meerderheid verworpen door het Britse Lagerhuis. Dat bracht enkele kabinetsleden in overleg met vooraanstaande zakenlieden op het idee om te proberen de datum van de Brexit te verschuiven. De eerder vastgestelde datum is 29 maart 2019.

De ministers Philip Hammond (Financiën), Greg Clark (Economische Zaken) en Stephen Barclay (Brexit) vertelden dat een "motie van backbenchers in de maak is voor uitstel van artikel 50", aldus de directeur van een Brits bedrijf die bij het overleg aanwezig was tegen persbureau Reuters. 

May moet binnen drie werkdagen met een alternatief plan komen. Momenteel is er nog van alles mogelijk: geen Brexit-deal, toch heronderhandeling met de EU, verkiezingen of zelfs een nieuw referendum.

Bron: ANP

Laatste nieuws