Belastingdienst wijst ondernemers op mogelijkheid btw-verlegging na brexit

APELDOORN - De Belastingdienst wijst ondernemers die goederen afnemen vanuit het Verenigd Koninkrijk op de mogelijkheid om een vergunning voor btw-verlegging bij invoer aan te vragen. Dit in verband met de naderende brexit.

Als het Verenigd Koninkrijk zich op 29 maart 2019 terugtrekt uit de Europese Unie (EU) moeten ondernemers daarna aangifte doen over goederen die zij invoeren vanuit het VK. De Belastingdienst adviseert bedrijven om zich daarop voor te bereiden door het aanvragen van een artikel 23-vergunning (Wet op de omzetbelasting 1968).

Ondernemers mogen hierbij de btw bij invoer van goederen verleggen. Wanneer zij dit niet doen moeten de bedrijven bij het invoeren van goederen iedere keer aangifte doen en btw betalen bij de Douane. Met een vergunning wordt de te betalen btw over de invoer meegenomen bij de eerstvolgende btw-aangifte.

De Belastingdienst heeft ook de NBA, SRA, NOB, RB en Noab geïnformeerd over de regeling. "Fiscaal dienstverleners kunnen vanuit hun deskundigheid en overzichtsrol een stimulerende rol spelen", aldus de Belastingdienst

Bron: Belastingdienst

Laatste nieuws