Productmanager Fiscal Services. Wat een mooie uitdaging!

VEENENDAAL - Ik mag me al ruim 1 maand Visionair (red. geen officiële term van Visionplanner) noemen. Vanuit Alfa Accountants en Adviseurs (bijna 5 jaar werkzaam als adviseur en programmamanager fiscaal) heb ik de overstap gemaakt naar Visionplanner. Hier voel ik me al helemaal thuis en dat kan ook niet anders, want hier is het ook net als thuis: leuke mensen, samen eten en lekkere koffie. Ik zou bijna vergeten wat ik hier ga doen.

Wat kom ik doen?

Met deze vraag kom ik meteen op iets dat ik in de eerste maand heb geleerd: begin bij waarom (waarom? klik hier het is nog leerzaam ook). In mijn jarenlange ervaring als belastingadviseur, bij onder andere Alfa accountants en adviseurs, ben ik tot het inzicht gekomen dat de fiscale praktijk achter blijft bij de rest van het kantoor als het om automatisering gaat. En dat vind ik heel jammer! Omdat ik de stellige overtuiging heb dat automatiseren van de fiscale praktijk alleen maar winnaars kent. Goede automatisering brengt namelijk precies waar je als kantoor naar zoekt: lagere kostprijs, meer adviesuren, maximaal voordeel voor de klant en dus ook tevreden klanten.

Als programmamanager fiscaal heb ik de fiscale praktijk bij Alfa accountants en adviseurs op diverse punten geautomatiseerd. Hier heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij het automatiseren: 1 klant adviseren is leuk, maar 1.000 klanten tegelijk adviseren is 1.000x leuker. Als product manager fiscal services bij Visionplanner krijg ik de kans om de fiscale praktijk van de kantoren te automatiseren en duizenden klanten tegelijk te helpen. Deze kans heb ik natuurlijk met beide handen gegrepen, zin in!

Hoe ga ik dat doen?

Als je het filmpje van bovenstaande link bekeken hebt, verwacht je nu een heel mooi verhaal over: How. Helaas moet ik je teleurstellen, omdat we gewoonweg niet zo ver zijn. We zijn momenteel druk bezig met het verkennen van alle mogelijkheden voor het ontwikkelen van aangiftesoftware. De How, hou je nog te goed.

Kan ik dan nog helemaal niets vertellen?

Jawel hoor, maar ik wil geen verwachtingen scheppen die we niet kunnen waarmaken. We hebben zoveel mooie en inspirerende ideeën dat we op dit moment niet kunnen aangeven wat we wanneer gaan doen.

Wat ik wel kan vertellen, is dat we fiscale software willen ontwikkelen voor de fiscale praktijk van “morgen” (nogmaals: het is niet morgen klaar), want dat past helemaal binnen onze visie om kantoren relevanter te maken voor hun klanten. Daar gaan we eerst goed over nadenken en sparren met kantoren die daar een goede visie op hebben.

Ik wil graag in contact komen met kantoren die een visie hebben op de toekomst van de fiscale praktijk. Samen gaan we dan de uitdaging aan om “de fiscale praktijk van morgen” te definiëren en vervolgens ook te realiseren. Ik heb er zin in!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, volg Visionplanner of mij, Karst Janssen, dan via Linkedin.

Ben je een accountantskantoor van morgen? Stuur me dan een e-mail (karstjanssen@visionplanner.com) of stuur een berichtje via Linkedin.

Lees ook: Visionplanner onderzoekt mogelijkheden voor Fiscaal Pakket.

Door: Karst Janssen

Laatste nieuws