Visionplanner onderzoekt mogelijkheden voor fiscaal pakket

VEENENDAAL - Visionplanner levert een cloudplatform voor de accountancy waarmee kantoren hun tussentijdse werkzaamheden en jaarrekening kunnen maken. Het cloudplatform maakte in 2018 weer een forse groei door. Ruim 2.100 accountants- en administratiekantoren gebruiken Visionplanner voor 120.000 klanten.

Kantoren zien vooral winst in het feit dat het hele proces in 1 applicatie kan worden gedaan. Gedurende het jaar kan al aan de betrouwbaarheid, tijdigheid en volledigheid van de cijfers worden gewerkt, zodat aan het einde van het boekjaar een samenstelwaardige administratie klaarstaat. Het jaarrekeningproces wordt hierdoor veel sneller. Bovendien komt tussentijds relevante stuurinformatie vrij voor de ondernemer zodat beter kan worden gekoerst naar optimalisatie van het rendement. De accountants- en administratiekantoren spelen hier een pro-actieve rol in.

Het past helemaal in de visie van Visionplanner om ook op fiscaal gebied de kantoren te ondersteunen in hun pro-actieve rol. Visionplanner gelooft in de meerwaarde voor de ondernemer (zowel zakelijk als privé) van tussentijdse fiscale informatie (wat is de verschuldigde inkomstenbelasting) om direct te kunnen sturen naar optimaal resultaat. Uiteraard hoort daarbij dat aan het einde van het jaar snel en efficiënt de aangifte wordt opgesteld.

Visionplanner heeft een softwareproduct gekocht voor het maken van aangiftes. De komende tijd wordt door middel van innovatiepanels, marktonderzoek en propositieontwikkeling onderzocht hoe Visionplanner deze fiscale oplossing aan gaat bieden. Als Productmanager is mr. Karst Janssen RB aangesteld, voorheen Belastingadviseur en Programmamanager Fiscaal bij Alfa Accountants & Adviseurs.

Bron: Visionplanner - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws