Wijziging pensioenregeling van middelloon naar beschikbare premie

DEN HAAG - Kom ook naar de kennissessie ‘Hoe stap ik over van een pensioenregeling op basis van middelloon naar een premieovereenkomst?’ op 29 oktober 2018.

De marktrente is en blijft laag, de levensverwachting stijgt en de behoefte aan flexibilisering neemt toe. Een overstap van een middelloonregeling naar een premieovereenkomst is vaak gewenst en soms zelfs noodzakelijk.

Novak organiseert daarom de kennissessie ‘Hoe stap ik over van een pensioenregeling op basis van middelloon naar een premieovereenkomst?’ in samenwerking met mr. Theo Gommer van de &Gommer Pensions Group en Theo Aanhaanen van Brand New Day (ook de uitvoerder van onze pensioenmantel).

Tijdens de kennissessie komen onderwerpen aan de orde als:

  • status van het nieuwe pensioenstelsel;
  • afwegingen middelloon/premieovereenkomst;
  • instemmingrecht van werknemers (OR en vakbonden);
  • zorgplicht en communicatie;
  • plan van aanpak en checklist.

De kennissessie vindt plaats op 29 oktober 2018 van 15.00 tot 18.00 uur bij a.s.r. in Utrecht.

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Voor deelname ontvangt u PE-uren. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar novak@novak.nl.

Kunt u de kennissessie niet bijwonen en wilt u toch met ons over dit onderwerp van gedachten wisselen of wilt u de checklist opvragen, neem dan contact op met Guus Ham via 06-51186741 of g.ham@novak.nl.

Wij zien u graag op 29 oktober!

Bron: Novak - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws