EY investeert 1 miljard dollar in technologie en innovatie

NEW YORK - EY Global gaat 1 miljard dollar investeren in nieuwe technologie, innovatie, klantdiensten en het EY ecosysteem in de komende twee jaar. EY ziet het belang om te investeren in zogenaamde 'disruptive' technologie: innovaties die traditionele systemen vervangen.

Het bedrag dat het concern gaat investeren komt bovenop de al lopende investeringen in technologie. "De investering zal worden gebruikt om nieuwe diensten en oplossingen die op technologie zijn gebaseerd te creëren voor onder meer financiële diensten, cyber, risicobeheer, managed services, software services, digitale fiscale- en auditdiensten", aldus EY in een persbericht.

"In deze tijd van transformatie staan ​​bedrijven en overheden onder grote druk om niet alleen het tempo bij te houden, maar ook om de enorme disruptie en technologische verandering voor te zijn. We zien een enorm potentieel om klanten te helpen deze uitdagingen aan te gaan en de technologische curve voor te blijven. Met deze investering en een uitgebreid technologisch leiderschapsteam zal EY bedrijven helpen bij het verstoren van de industrie om hun groeipotentieel te realiseren."

Om deze ontwikkelingen kracht bij te zetten is er een EY Global Chief Client Technology Officer (CCTO) en een EY Global Chief Information Officer (CIO) aangesteld, respectievelijk Nicola Morini Bianzino en Steve George.

Laatste nieuws