Zouden jonge accountants een stem moeten krijgen in het managementoverleg?

BREUKELEN - De Vereniging van Accountancy Studenten (VAS) wil dat jonge accountants een stem krijgen in het managementoverleg binnen accountantskantoren. Daarnaast zouden jonge accountants een beter roulerend klantenpakket moeten krijgen en zouden partners meer zichtbaar moeten zijn.

Aldus VAS in een recente opinie getiteld ‘In het belang van iedereen’ op theaccountables.nl, de debatsite voor accountancystudenten van Nyenrode. In navolging van de 53 maatregelen uit het rapport In het publiek belang komt de VAS met een eigen serie aanbevelingen, ter verbetering van de kwaliteit van de accountantscontrole en het behoud van jonge accountants voor het vak.

“Het verloop in de accountancy is op dit moment extreem hoog”, aldus de vereniging. De studentenvereniging komt daarom met elf aanbevelingen die jonge accountants moeten helpen in hun verdere loopbaan. Zo moeten partners en managers zichtbaar aanwezig zijn tijdens de controle. “Senior teamleden hebben vaak niet door wat hun aanwezigheid voor impact op jonge accountants heeft. Hun verhalen zorgen voor inspiratie, hun betrokkenheid geeft het gevoel dat je ertoe doet en hun aanwezigheid zorgt ervoor dat (klant)kennis overgedragen wordt.”

Bekijk alle aanbevelingen hier.

Zouden jonge accountants een stem moeten krijgen in het managementoverleg? 

Laatste nieuws