4 ICT & accountancy trends van 2018 uitgelicht

ASTEN - In het huidige tijdperk verandert er op korte tijd heel veel. Wat zijn de ICT trends 2018 en hoe kunt u met uw bedrijf daar op inspelen? Wij, als uw bondgenoot, kunnen u adviseren op het gebied van automatisering en logistieke processen. Wij werken aan de basis voor uw succes!

De nieuwe privacywetgeving

U zult er ongetwijfeld al van gehoord hebben: AVG. De nieuwe privacywetgeving die in alle EU-landen op 25 mei 2018 van kracht zal zijn. Maar wat houdt AVG nu precies in? Wat betekent de nieuwe privacywetgeving voor uw organisatie? Waar moet uw organisatie aan voldoen? Wij gaan u helpen! Hier vindt u een stappenplan wat u en uw organisatie voorbereidt op de nieuwe privacy wetgeving.

E-factureren en UBL

Herkent u het? Elke maand facturen handmatig ophalen uit verschillende portalen, zoals die van Vodafone, Ziggo en Bol.com. U moet inloggen, factuur opzoeken, downloaden en opslaan. Misschien print u ze wel uit om deze vervolgens handmatig in te voeren in uw boekhoudpakket? Dit kost niet alleen veel tijd, ook de kans op fouten is groter. Het gebeurt dagelijks. In dit artikel leggen wij u uit dat het ook anders kan: heel snel en simpel met e-facturatie.

Super slim boekhouden

Mobiel boekhouden is een ontwikkeling die serieuze vormen begint aan te nemen. Met uw mobiele telefoon een bonnetje inscannen door er een foto van te maken. Een robot die herkent welke factuur het is en waar deze geboekt kan worden. Nooit meer uw bonnetjes kwijt of met een schoenendoos vol bonnetjes bij uw accountant aankomen. Klinkt ideaal toch?

Eén van onze oplossingen is het super slim boekhouden. Met handige apps kunt u, ook als u niet wilt boekhouden, toch op een slimme en vooral efficiënte manier documenten digitaal aanleveren. Hierdoor zorgt u samen met uw accountant dat uw administratie altijd up-to-date is. Uw accountant heeft dan meer tijd om u te adviseren over uw bedrijfsvoering. Realtime inzicht in de financiële situatie van uw bedrijf is voor iedereen binnen handbereik.

Blockchain technologie

In boekhoudsoftware wordt steeds meer blockchain technologie gebruikt. Wat is blockchain technologie? Hiermee wordt data veilig opgeslagen in de cloud. U kunt het vergelijken met een spreadsheet die op Google Drive staat, in de cloud. U kunt het bestand delen en met meerdere mensen tegelijkertijd er in werken. Het is altijd up-to-date.

Er is één verschil: de blockchain is eigenlijk één grote database, maar er kan alleen onderaan informatie toegevoegd worden. Het is wel mogelijk om iets te wijzigen, maar gegevens uit het verleden blijven staan. Niemand is de eigenaar en het is open voor iedereen. Het is sneller en goedkoper om data op deze manier te verwerken.

Laatste nieuws