Kabinet wil dat ING salarisverhoging topman niet doorzet

DEN HAAG - Het kabinet wil dat ING een voorgestelde salarisverhoging voor topman Ralph Hamers niet doorzet. "We willen dat ING dit voorstel heroverweegt, dat ING dit voorstel van tafel haalt", aldus minister Wopke Hoekstra van Financiën. De minister deed zijn uitspraken voor een bijeenkomst van de Eurogroep in Brussel.

De raad van commissarissen van ING wil Hamers' beloning dit jaar met ruim 50 procent verhogen naar ruim 3 miljoen euro. Dit zou in de vorm van aandelen boven op zijn vaste salaris van 1,75 miljoen euro komen. Inclusief een variabele beloning van 420.000 euro omt het totaal dan op 3,045 miljoen euro.

Koekjesfabriek

''ING is geen koekjesfabriek maar een financiële instelling. Dit ondermijnt het vertrouwen in de banken in zijn geheel en ING in het bijzonder'', aldus Hoekstra. De minister zoekt nu naar "wettelijke of niet-wettelijke" maatregelen om de salarisverhoging te voorkomen. "Sommige mogelijkheden moeten echt in de wet, maar er zijn ook andere vormen van regulering mogelijk. Je kunt ook een moreel appel doen'', aldus Hoekstra.

Bron: ANP

Laatste nieuws