Postbachelor AA (accountancy) oriëntatie MKB

waar? Rotterdam, Amsterdam, Breda en Roermond
kosten? €7.860,-

Het MKB beslaat ongeveer 99% van alle bedrijven in Nederland en AA-accountants zijn de adviseurs van deze ondernemers. Voordat je jezelf Accountant-Administratieconsulent (AA-accountant) mag noemen en kan gaan werken bij een accountantkantoor, dien je te zijn opgenomen in het register van de NBA. Je wordt hierin opgenomen zodra je zowel een theoretische opleiding, als een praktijkopleiding hebt afgerond. Door middel van deze opleiding kun je het theoretische gedeelte van deze eis in 2 jaar afronden. Als je gelijktijdig de praktijkopleiding doet, ben je na 3 jaar officieel Accountant-Administratieconsulent ook wel AA-accountant genoemd.

Doelgroep

Je hebt een hbo-bachelordiploma Accountancy (AC) inclusief OAT en wilt van assistent accountant naar gecertificeerd accountant gaan werken voor het midden- en kleinbedrijf. Indien je een ander relevante bachelordiploma hebt, kun je het schakelprogramma accountancy oriëntatie MKB volgen om als accountant aa aan de slag te gaan.

Werkvorm

In deze post bachelor accountancy opleiding krijg je alle kennis die nodig is om uiteindelijk het theoretisch getuigschrift in ontvangst te mogen nemen. Daarnaast streven wij ernaar om in deze theoretische post bachelor accountancy voldoende praktijkopdrachten te integreren. Daarom staat het tweede jaar meer in het teken van je eigen praktijk. Door deze werkvorm maak je al een start met de praktijkopleiding.

Studiebelasting

Deze postbacheloropleiding kent een doorlooptijd van 2 jaar. Daarnaast dien je rekening te houden met gemiddeld 5 uur zelfstudie per week.

Studiekosten

De prijs van de postbacheloropleiding AA bedraagt € 7.860,- (2 jaar). Deze prijs is exclusief deelname aan de landelijke examens, leermiddelen en deficiëntieprogramma indien van toepassing.

Je hebt 3 betalingsmogelijkheden (exclusief deelname aan de landelijke examens, leermiddelen en deficiëntieprogramma indien van toepassing):

 • Je kunt het cursusbedrag in 1 keer voldoen.
 • Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om in 2 termijnen van elk € 4.000,- of in 20 termijnen van elk € 410,- te betalen.
 • Je kunt het cursusbedrag per module betalen:
  • A&A3: € 1.510,-
  • Risicogericht Samenstellen: € 1.510,-
  • Fiscaliteit 3: € 1.510,-
  • Internal Control en Accounting information Systems (ICAIS): € 1.510,-
  • Strategische Analyse: € 1.510,-
  • Bedrijfsovername: € 1.510,-

Diploma

Als je alle modules hebt afgerond en je praktijkstage hebt doorlopen, mag je je inschrijven in het accountantsregister van de NBA. Je mag dan de titel Accountant Administratieconsulent (AA) voeren. Als je de postbacheloropleiding AA succesvol hebt afgerond ontvang je een theoretisch getuigschrift.

Resultaat

Na succesvolle afronding van de Postbachelor AA oriëntatie MKB heb je in combinatie met jouw bachelordiploma AC voldaan aan het theoretisch gedeelte van het accountantsdiploma AA. Daarnaast heb je een start gemaakt met de praktijkopleiding.

 

Meer informatie over deze opleiding op de website van Avans+.

 

Bron: Avans+ - partner AccountancyWorldHet Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?