Praktijkgericht implementeren van de NVKS

wanneer? 14 maart 2018 09:30
waar? Mercure Hotel Amersfoort Centre, De Nieuwe Poort 20, Amersfoort
kosten? € 350,- NOVAK-LEDEN (prijs niet-leden: € 400,-)

1 januari 2018, vanaf die datum dienen de Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS) binnen uw accountantskantoor te worden toegepast. U dient de NVKS te kennen en te begrijpen om de juiste keuzes voor uw kantoor te kunnen maken.

 

Afhankelijk van de aard en omvang van uw kantoor dient u vervolgens uw huidige stelsel van kwaliteitsbeheersing dat gebaseerd is op de NVAK (aav/ass) aan te passen aan de nieuwe NVKS of dient u uw kantoor in te richten op basis van het verlicht regime dat de NVKS kent voor kleine kantoren. Tevens dient u de beheersing van kwaliteit binnen uw kantoor te implementeren, waaronder de jaarlijkse evaluatie.

 

Het doel van deze cursus is het bij elkaar brengen van het benodigde theoretische kader en de praktische toepassing van de NVKS binnen het kantoor. Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de vereisten vanuit de NVKS en de te nemen stappen voor uw kantoor om de NVKS te implementeren. U heeft inzicht gekregen om uw huidige stelsel van kwaliteitsbeheersing ‘NVKS-compliant’ te maken. Met betrekking tot het verlicht regime heeft u inzicht gekregen in de vereisten en hetgeen dit regime van uw kantoor vraagt. Tot slot heeft u inzicht gekregen in de wijze waarop u het kwaliteitssystemen jaarlijks dient te evalueren en zo nodig aan te passen.

 

Onderwerpen
Deel 1: De NVKS in theorie

  • Inleiding cursus en verwachtingen;
  • De NVKS: inhoudelijke behandeling in het licht van mkb-accountantskantoren. Wat betekent de NVKS concreet voor uw kantoor?;
  • Het verlicht regime voor kleine accountantskantoren. Wanneer kunt/wilt u hiervoor kiezen?;
  • De initiële stappen om de NVKS te kunnen implementeren (waaronder onderwerpen als formuleren kwaliteitsambitie, opzetten kwaliteitsbeleid inclusief doelstellingen en risico-analyse);
  • Het opzetten/aanpassen van het stelsel van kwaliteitsbeheersing;
  • Het periodiek monitoren en evalueren van het kwaliteitssysteem.

 

Deel 2: De NVKS in praktijk
Het geleerde uit de ochtendsessie direct in praktijk brengen door middel van een aantal opdrachten op het gebied van kwaliteitsreviews, kwaliteitsambitie, kwaliteitsdoelstellingen en het bepalen van procedures en maatregelen.

 

Deze cursus is bedoeld voor mkb-accountants die binnen het kantoor verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de NVKS en aankomend kwaliteitsbepalers.

 

Deelnemers aan de NVKS-cursus dienen van een afgeronde samenstellingsopdracht een hardcopy jaarrekening en hardcopy dossier mee te nemen. Daarnaast dienen deelnemers een laptop mee te nemen, mede aangezien het cursusmateriaal digitaal beschikbaar wordt gesteld.

 

Op deze cursus zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

CURSUSCODE:
DOCENT: T. van der Linden AA
PE-UREN: 6
PRIJS NOVAK-LEDEN: € 350,00
PRIJS NIET-LEDEN: € 400,00

 

MEER INFORMATIE EN AANMELDENHet Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?