Financials Dinner 2022

wanneer? 19 mei 2022 15:00
waar? Maarssen
kosten?

Dit jaar is het eindelijk weer zover. Het Markus Verbeek Praehep Financials Dinner! Donderdag 19 mei is hét moment om met ruim 200 financieel professionals een gezellige en inspirerende middag te ervaren. 

 

Om ervoor te zorgen dat je ook de nodige inzichten en inspiratie mee naar huis neemt, hebben we gekeken naar wat er speelt onder financieel professionals. Elke organisatie wordt nu of in komende jaren geconfronteerd met vraagstukken rondom duurzaamheid. Dit heeft ook grote impact op de financiële afdeling. Daarom nemen onze sprekers jullie op 19 mei mee in het thema ‘Duurzaamheid’.

 

En we hebben niet zomaar sprekers! André Kuipers, astronaut en ambassadeur van de Aarde, heeft met eigen ogen de kwetsbaarheid van onze planeet gezien. Hij vloog 16 keer per dag een rondje om de hele aarde. Fou-Khan Tsang stelt: ‘Klimaat is financieel’. Beide sprekers vertellen vanuit hun eigen expertise over duurzaamheid.

 

IK BEN ERBIJ!

 

Praktische informatie

Wat: Financials Dinner 2022
Wanneer: Donderdag 19 mei van 15.00 – 19.30 uur
Waar: InnStyle te Maarssen
Voor wie: Financieel professionals

 

Programma

14.30 – 15.00 Inloop en registratie
15.00 – 15.15 Opening
15.15 – 16.30 André Kuipers over duurzaamheid
16.30 – 16.40 Pauze
16.40 – 17.30 ‘Klimaat is financieel’ door Fou-Khan Tsang
17.30 – 18.00 Verkiezing Financieel talent van het Jaar 2022
18.00 – 19.30 Diner en borrel

 

Financieel talent van het Jaar 2022

De verkiezing voor Financieel talent van het Jaar 2022 is in volle gang. Wie gaat er dit jaar met de titel vandoor? Tijdens het Financials Dinner maken we de winnaar bekend.

 

Sprekers

André Kuipers over duurzaamheid

Met het ruimtestation vloog André Kuipers 16 keer per dag een rondje rond de hele aarde. Grenzen tussen landen zijn vanuit de ruimte niet zichtbaar. Wél zichtbaar zijn de mondiale uitdagingen waar we met zijn allen voor staan: klimaatverandering, ontbossing, erosie, de gevolgen van verstedelijking. Vanuit de ruimte is goed te zien dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden. Nieuwe technologieën – van recycling tot aardobservatie door satellieten – zijn noodzakelijk voor een goede toekomst.

 

Foto © Nico Kroon

 

‘Klimaat is financieel’ door Fou-Khan Tsang

Iedere organisatie, groot of klein, zal in de komende jaren geconfronteerd worden met grote vraagstukken rondom duurzaamheid die ook impact hebben op de financiën. Daarmee is duurzaamheid ook een vraagstuk geworden voor de financial. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Europese regelgeving rondom rapportage over duurzaamheid (CSRD) welke al in 2023 ingevoerd wordt. Maar denk ook aan zaken als stranded assets, continuïteit, eisen rondom financiering, subsidies en ook steeds meer het belasten van niet-duurzame activiteiten. Fou-Khan Tsang neemt je op zijn eigen wijze mee in de duurzame ontwikkelingen die ieder financieel talent moet weten.

 

 

AANMELDEN

 

 

Bron: Markus Verbeek Praehep - partner AccountancyWorldHet Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?