Webinar: ‘De accountant van 2025’

Welke ontwikkelingen kan de accountant in de komende jaren concreet verwachten? Hoe zal het accountantsberoep er in 2025 uitzien? Volgens onze gastsprekers wordt de toekomst van het accountantsberoep vooral bepaald door vergaande automatisering en verduurzaming van de economie. Hoe moet de accountantsopleiding daarop inspelen? Zijn accountants in staat voor hun klanten nieuwe KPI’s te ontwikkelen die real-time via dashboards te monitoren zijn? Daarover gaat ons webinar op maandag 29 maart.

 

Gastsprekers

  • Fou-Khan Tsang RA, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Alfa Accountants
  • Pieter de Kok RA, partner bij accountantskantoor Coney Assurance & Business Analytics

 

Programma

Tijdens het webinar komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • De rol van de accountant richting klanten bij de energietransitie en verduurzaming;
  • IT-ontwikkelingen als robotic accounting, process mining en de inzet van kunstmatige intelligentie;
  • De transformatie van de MKB Accountant van samensteller naar klankbord en sparringpartner van ondernemers;
  • De rol van de MKB Accountant als ‘trusted advisor’;
  • Hoe de accountantsopleiding op deze ontwikkelingen in moet spelen.

 

Over de sprekers

Tijdens het webinar spreekt onze host Belinda Kerkhove met prominente accountants Fou-Khan Tsang RA en Pieter de Kok RA over de ontwikkelingen in het accountantsberoep op de middellange termijn.

 

Volgens Fou-Khan Tsang RA staan de accountants voor de grote uitdaging om ondernemers, groot en klein, het komende decennium te ondersteunen bij het zoeken naar mogelijkheden om duurzaam te ondernemen. Als voorzitter van de Raad van Bestuur van een accountantsorganisatie die sterk is in de agrarische sector weet hij als geen ander hoe complex dit vraagstuk is. Daarnaast is hij boegbeeld van de Groene Brigade, een community die zich binnen de NBA met het duurzaamheidsvraagstuk in de accountantspraktijk bezig houdt.
 
 
Pieter de Kok RA is al jarenlang bezig op het gebied van IT en data analytics. Al in 2016 liet hij zien hoe een traditioneel accountantskantoor in zeven stappen omgevormd kan worden naar een innovatief accountantskantoor. In zijn optiek moeten accountants in de MKB-praktijk zich transformeren van standaard samenstellers naar coaches die ondernemers real-time voorzien van gestandaardiseerde rapportages die inzicht bieden in de bedrijfsprestaties.
 
 
 
 
 
Bron: Markus Verbeek Praehep - partner AccountancyWorld