Rondetafelbijeenkomst over ISA 540

wanneer? 12 juli 2017 13:30
waar? NBA Limpergzaal, Antonio Vivaldistraat 2-8, 1083 HP Amsterdam
kosten?

Op 12 juli organiseert de NBA een rondetafelbijeenkomst naar aanleiding van de gewijzigde Standaard 540. De NBA kan tot 1 augustus reageren op deze door IFAC uitgebrachte draft-versie en neemt uw mening graag mee in haar reactie.

 

Inhoud standaard 540

Standaard 540 geldt voor alle controles, maar is onder andere op de volgende twee punten wezenlijk veranderd door de IAASB.

 

  1. De nieuwe Standaard maakt een onderscheid tussen schattingen met een laag inherent risico en schattingen zonder een laag inherent risico. Dit onderscheid werkt door in de gehele Standaard en bepaalt de werkzaamheden. Hiermee probeert de IAASB rekening te houden met de controle van mkb-ondernemingen waar eenvoudigere schattingen naar verwachting vaker voorkomen.
  2. De werkzaamheden zelf worden niet gespecificeerd, maar wel het gewenste resultaat (‘output’-gericht).

Aansluiting op IFRS 9

De nieuwe Standaard IFRS 9 Finacial Instruments was voor de IAASB aanleiding om Standaard 540 aan te passen. IFRS 9 is een nieuwe accounting Standaard die over financiële instrumenten gaat en vooral in de financiële sector wordt gebruikt. Doordat schattingen (en modellen) hierin een belangrijk rol spelen moeten de controlestandaarden daarop aansluiten.

 

Geef uw input tijdens de rondetafelbijeenkomst

Tijdens de rondetafelbijeenkomst op woensdagmiddag 12 juli a.s. komen onder meer de volgende discussiepunten aan de orde:

 

  • Zijn de genoemde factoren (complexiteit, oordeelsvorming van het management en schattingsonzekerheid) van belang? Deze factoren bepalen de werkzaamheden. Is voldoende duidelijke welke werkzaamheden de accountant moet verrichten?
  • Is de Standaard voldoende ‘schaalbaar’? Met andere woorden, kunt u als mkb-accountant uw werkzaamheden voldoende beperken. Tevens horen we graag de mening vanuit de financiële sector omdat IFRS 9 voor deze sector relevant is.
  • Hoe moet worden omgegaan met een eigen puntschatting of interval van de accountant? Kan de accountant eigen modellen gebruiken

Praktische informatie

Datum: woensdag 12 juli 2017
Tijd: 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur, ontvangst vanaf 13.30 uur
Locatie: NBA, Antonio Vivaldistraat 2-8, 1083 HP Amsterdam 

 

Wegens de aanwezigheid van Rich Sharko (IAASB) zal Engels de voertaal zijn.

 Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?