Webinar: Brein in Balans - Meer effectief met minder stress (2 PE)

wanneer? 28 mei 2020 19:00
waar? Webinar
kosten? Gratis

Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan onze webinars voor het vakgebied Accountancy die in mei en juni worden georganiseerd. Tijdens deze virtual classroom sessies nemen we je mee in actuele thema's voor het accountancy vak. Tevens kom je in het kader van PE per sessie in aanmerking voor 2 NBA PE punten.

 

Wie bieden de volgende webinars aan:

 

  • 28 mei 2020 van 19:00 uur - 20:30 uur: Webinar Brein in Balans - Meer effectief met minder stress, door Andreas Wismeijer (2 NBA PE Punten).
     
  • 11 juni 2020 van 19:00 uur - 20:30 uur: Webinar Cybersecurity, door Kenneth Deinum MSc RA (2 NBA PE Punten).
     
  • 25 juni 2020 van 19:00 uur - 20:30 uur: Webinar Waarderen van (jonge) innovatieve bedrijven, door Frits Wijbenga (2 NBA PE Punten).

Webinar: Brein in Balans - Meer effectief met minder stress

Het brein is een bijzonder orgaan dat zorgt voor een ideale afstemming van ons lichaam op de omgeving. Maar wanneer die omgeving te druk is kan dat leiden tot stressklachten. We voelen ons dan overvraagd en vaak gaat dit gepaard met vermoeidheidsklachten, slaapproblemen en moeite om te ontspannen. Door beter te begrijpen hoe en in welke omstandigheden het brein optimaal tot haar recht komt kunnen we zelf een hoop doen om ons meer stressbestendig te maken.
Het huidige werken leunt sterk op het gebruik van allerlei ICT-oplossingen zoals email, het gebruik van smartphones en thuiswerken via slimme computernetwerken. Daarnaast onderhouden we onze professionele contacten ook steeds meer op digitale wijze. Maar maken deze ICT-systemen ons leven inderdaad gemakkelijker? Of hebben we een digitale kopie van een Trojaans Paard binnengelaten waardoor we ook thuis niet meer kunnen ontspannen en steeds vaker en langer werken, ver buiten kantooruren? Andreas Wismeijer geeft op toegankelijke wijze inzicht in de werking van het brein en je krijgt concrete tips mee om het brein beter in te zetten met minder overprikkeling, stress en vermoeidheid en een hogere productiviteit tot gevolg.
 

Webinar: Cybersecurity

De Cyber Security Raad ziet een belangrijke rol weggelegd voor accountants bij het verbeteren van cybersecurity in het MKB, meldt voorzitter Jos Nijhuis in het FD: “Accountants komen bij iedereen en praten al met ondernemers over de risico’s voor hun bedrijf.” Grotere bedrijven hebben volgens Nijhuis hun cyberbeveiliging vaak wel op orde, maar juist bij het MKB is er nog veel te verbeteren op dat gebied.
Kenneth Deinum MSc RA is als manager werkzaam binnen PwC en verantwoordelijk voor de IT-audits in het kader van jaarrekeningcontroles bij beursgenoteerde ondernemingen en Third Party Assurance-opdrachten. Tevens is hij als voorzitter van het Audit Involvement Kernteam verantwoordelijk voor het bedenken en implementeren van initiatieven die bijdragen aan de controlekwaliteit binnen PwC. Sinds 2017 is hij verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als freelance (kern)docent voor de vakken Auditing Beginselen, Auditing Theory en IT Integrated Audit.
 

Webinar: Waarderen van (jonge) innovatieve bedrijven

Steeds meer accountants krijgen te maken met (jonge) innovatieve bedrijven met een financieringsvraag. Het waarderen van deze ondernemingen is een vak apart. Niet alleen omdat er rekening gehouden moet worden met de verschillende risico’s waar deze ondernemingen mee te maken hebben maar ook met het intellectuele eigendom die vaak bepalend is voor de verdiencapaciteit. In deze webinar gaat Frits Wijbenga in op wat belangrijk is bij het waarderen van (jonge) innovatieve ondernemingen, welke waarderingsmethoden gebruikt kunnen worden en hoe investeerders hiermee omgaan. Dit wordt verder toegelicht aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden.

Doelgroep

De webinars zijn bedoeld voor AA accountants, kantooreigenaren en deelnemers aan de Accountancy opleidingen van Avans+.

Deelname

Deelnemen aan deze webinars is gratis. Per sessie kom je in aanmerking voor 2 NBA PE punten.

Aanmelden

Ben jij er ook bij? Meld je dan snel aan.

 

 

Bron: Avans+ - partner AccountancyWorldSpotlight
Spotlight
Spotlight
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Advertentie
uw banner hier?